Meteo: Afla cum va fi vremea pana la sfarsitul lunii iunie

Duminica, 24 Iunie 2012, ora 15:14
5314 citiri
Meteo: Afla cum va fi vremea pana la sfarsitul lunii iunie
Foto: travelgirls.ro

Tendinta de racorire s-a simtit deja de duminica, iar vremea nu va mai depasi valorile normale pentru luna iunie, spun meteorologii.

ANM a realizat o prognoza pentru ultima parte a lunii iunie, pentru fiecare dintre regiunile georgrafice din tara, postata pe site-ul institutiei.

Astfel, in Banat in intervalul 23-27 iunie are loc un proces de racire, deja simtit, care va readuce regimul termic la valori apropiate de mediile multianuale ale ultimei decade a lunii iunie, iar tendinta pentru ultima parte a perioadei de prognoza este de mentinere a temperaturii aerului in jurul acestor valori normale.

Pana la sfarsitul lunii, probabilitatea pentru averse pe arii relativ extinse si insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului va creste si se va mentine insemnata.

In Crisana, vremea a intrat intr-un proces de racire inca de sambata, urmand sa devina normala termic spre data de 26 iunie. Regimul temperaturii aerului se va caracteriza prin valori apropiate de normele climatologice pana la sfarsitul lunii.

Tot pana la sfarsitul lunii, probabilitatea pentru averse pe arii extinse si insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului va creste si se va mentine insemnata pana la sfarsitul lunii, dar mai ales in jurul datei de 26 iunie.

In Transilvania, in intervalul 23-27 iunie, temperaturile vor marca o scadere, devenind apropiate de mediile multianuale ale perioadei si se vor mentine relativ constante la valori normale pana la sfarsitul perioadei de prognoza.

Aversele insotite de descarcari electrice sunt de actualitate pentru intreaga regiune dupa data de 23 iunie si pana la sfarsitul perioadei de prognoza, cu o probabilitate mai mare pentru cantitati de apa importante intre 24 si 26 iunie.

Si in Maramures se raceste pana in 25-26 iunie, dupa care, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, regimul termic se va mentine apropiat de cel normal pentru ultima decada a lunii iunie, atat in ceea ce priveste valorile medii ale temperaturilor minime, cat si pe cele ale maximelor diurne.

Aversele insemnate cantitativ si insotite de descarcari electrice vor fi in toata regiunea in intervalul 23-27 iunie, dupa care ploile se vor semnala pe arii mai restranse si vor fi mai slabe cantiativ. In intervalul 18-21 iunie probabilitatea pentru ploi de scurta durata va fi redusa.

In intervalul 23-25 iunie, regimul termic va marca o scadere treptata si in Moldova, dupa care se va mentine relativ constant, la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei, pana la sfarsitul intervalului de prognoza.

In perioada 23-27 iunie, probabilitatea pentru averse pe arii extinse si insotite de descarcari electrica va creste. Spre sfarsitul perioadei de prognoza ploile se vor semnala pe arii mai restranse si vor fi in general slabe cantitativ.

Si in Dobrogea vremea urmeaza acelasi tipar, duoa 23 iunie urmand o perioada de usoara racire, iar din 26 iunie pana la sfarsitul lunii regimul termic se va mentine in limite apropiate de cele normale pentru ultima decada a lunii iunie.

Intervalul de prognoza va fi caracterizat de o probabilitate redusa de aparitie a

precipitatiilor, exceptand intervalul 24-27 iunie, cand se vor semnala ploi, in general slabe cantitativ, dar insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Si in Muntenia, in intervalul 24-27 iunie, valorile termice vor marca o

scadere treptata, apropiindu-se de mediile multianuale ale ultimei decade a lunii iunie, dupa care nu se vor mai inregistra variatii semnificative.

Probabilitatea de averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului va fi mai mare in intervalul 24-27 iunie.

Un proces de racire treptata se simte si in Oltenia, acesta facand ca mediile temperaturii aerului in jurul normelor climatologice in data de 27 iunie. Ultimele zile ale perioadei de prognoza se vor caracteriza printr-un regim termic constant, apropiat de mediile multianuale ale sfarsitului de iunie.

In intervalul 24-26 iunie, probabilitatea pentruc averse pe arii extinse si descarcari electrice. In restul perioadei de prognoza probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se va mentine scazuta.

Si la munte vremea a intrat intr-un proces de racire usoara si treptata, dupa data de 25 iunie regimul temic devenind apropiat de cel normal pentru ultima decada a lunii iunie.

Inca de sambata a crescut si probabilitatea ca precipitatiile, mai ales averse insotite de descarcari electrice, sa fie mai abundente si mai extinse ca arie.

A.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#prognoza meteo sfarsit iunie, #vreme sfarsit luna iunie, #prognoza meteo ANM iunie , #meteo