Meteo: Alegeri sub cod galben de ninsoare si viscol

Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 07:58
3408 citiri
Meteo: Alegeri sub cod galben de ninsoare si viscol

Duminica, in ziua alegerilor parlamentare, romanii au nevoie de haine groase si de pelerine de ploaie. Meteorologii au emis cod galben de ninsori si ploi abundente, valabil in toata tara, de dimineata pana seara, la ora 20:00.

Se vor inregistra ninsori in zonele de munte, in Banat si in Crisana, dar si in Maramures si in jumatatea de nord a Moldovei, precipitatii mixte in Transilvania si in Oltenia si ploi in restul tarii, adica in Muntenia, in Dobrogea si in sudul Moldovei.

Tot duminica dimineata, meteorologii au emis o avertizare nowcasting - cod galben de polei, in judetele Iasi si Vaslui.

In Bucuresti, ziua incepe cu ploi abundente. Norii se mai raresc la amiaza, astfel incat vremea ramane inchisa si maximele nu trec de 5 grade.

La munte se anunta o zi autentica de iarna cu ninsoare viscolita si strat proaspat de zapada. Temperaturile vor fi cuprinse intre minus 10 grade la Ceahlau Toaca, minus 6 la la Semenic, minus 4 grade la Stana de Vale si in jur de zero grade la Paltinis, Sinaia si Predeal.

In regiunile din vestul Carpatilor, va ninge din nou in Banat, Crisana si in Maramures, in timp ce in Transilvania vor fi precipitatii mixte. Vantul va fi agitat, iar temperaturile maxime se vor incadra intre minus 1 grad la Timisoara, Arad, Satu Mare, zero grade la Cluj-Napoca si la Miercurea Ciuc si 1-2 grade la Brasov, Sibiu si Bistrita.

In sudul tarii, vremea este mohorata toata ziua, cu nori grosi si precipitatii consistente. Precipitatiile vor fi insa sub forma de ploaie, iar ninsori se vor inregistra doar in vestul Olteniei. Vantul va fi taios si va sufla in rafale. Maximele zilei ajung la 2-3 grade la Drobeta Turnu Severin, Craiova si Pitesti, 5-6 grade la Alexandria, Giurgiu si Buzau si 7-8 grade la Braila, Slobozia si Calarasi.

Ploua si in Dobrogea, dar maximele ajung la 10-11 grade la Tulcea si la Constanta. In Moldova, meteorologii anunta, pentru ziua alegerilor, ninsori in nordul si centrul regiunii, dar si ploi in sud. Vor fi minus 3 grade la Suceava si la Botosani, valori apropiate de zero grade la Piatra Neamt, Iasi, Bacau si Valsui, 5 grade la Focsani si chiar 7 la Galati.

Luni, va si mai frig, caci temperaturile scad cu 2-3 grade. Norii mai grosi si precipitatiile acopera jumatatea de est a tarii. Vor fi mai ales ploi in Dobrogea, ploaie, lapovita si ninsoare in Muntenia si in sudul Moldovei si predominant ninsori in celelate zone.

In Bucuresti, meteorologii prognozeaza nori multi, trecator lapovita in prima parte a zilei, iar temperatura maxima este modesta, de cel mult 3 grade.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#meteo vremea 9 decembrie, #meteo vremea prognoza luni, #meteo vremea alegeri Bucuresti , #meteo