Meteo Alerta de vreme rea pentru sudul, centrul si estul tarii (Video)

Luni, 05 Mai 2014, ora 09:20
7341 citiri
Meteo Alerta de vreme rea pentru sudul, centrul si estul tarii (Video)
Foto: Arhiva

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineata, o avertizare de vremea rea pentru mai multe zone ale tarii.

Atentionarea meteo intra in vigoare luni, la ora 9.00, si se incheie la ora 21.00.

In intervalul mentionat, va ploua in regiunile sudice si local in centrul si estul tarii. Vor fi mai ales averse, trecator insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/mp, iar izolat, indeosebi in judetele Arges, Dambovita si Valcea, vor fi posibile cantitati in jurul a 25 l/mp.

Ploaia nu ne lasa. Vezi unde sunt posibile noi inundatii

"Abia de luni seara acest anticiclon paraseste tara si vom avea o pauza de ploi timp de 3-4 zile. In restul teritoriului care nu este cuprins in atentionarea cod galben vor fi emise probabil atentionari imediate, despre cantitati si mai mari de precipitatii, dar nu ploua continuu", a declarat directorul ANM Ion Sandu, in cadrul unei videoconferinte cu prefectii organizata duminica de ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea.

Totodata, hidrologii au prelungit pana luni, la ora 18.00, avertizarea cod portocaliu de inundatii pe rauri din judetele Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Gorj, Hunedoara, Olt, Arges si Prahova, iar rauri din 14 judete vor fi sub cod galben.

In aceste zone se pot produce cresteri de debite si niveluri, cu depasirea cotelor de atentie si de inundatie, precum si scurgeri pe versanti, torenti si paraie, care ar putea provoca inundatii locale.

Incepand de luni, ora 02.00, sunt sub cod portocaliu si raurile din bazinele hidrografice Vedea amonte S.H. Buzesti si Teleorman amonte S.H. Tatarastii de Sus (judetele Olt si Arges), precum si Teleajen (judetul Prahova).

De asemenea, a fost prelungita avertizarea cod galben, pana luni, la ora 18.00, pentru rauri din Timis, Caras-Severin, Dolj, Gorj, Olt, Valcea, Dolj, Sibiu, Arges, Dambovita, Prahova, Covasna si Buzau.

Ploi torentiale in trei judete, 100 de oameni evacuati, trafic feroviar intrerupt

Judetele Mehedinti, Gorj si Caras-Severin au fost afectate, duminica, de ploi torentiale. Peste 100 de oameni au fost evacuati cu barcile in judetul Mehedinti, din cauza inundatiilor produse de ploile torentiale care au cazut in ultimele ore, iar traficul feroviar a fost intrerupt pe magistrala 900, intre Drobeta Turnu Severin si Strehaia, unde calea ferata a fost acoperita de ape pe o portiune.

Ploaia a facut ravagii in Bucuresti - strazi inundate, copaci rupti, tramvaie blocate

Si Bucurestiul a fost ravasit de furtuna de duminica. Aici, mai multe strazi au fost inundate, traficul rutier a fost intrerupt in anumite zone, in timp ce cativa copaci au fost doborati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alerta meteo vreme rea, #alerta ploi, #alerta furtuni , #meteo