Meteo: Avertizare de vreme rea - se intorc furtunile (Video)

Marti, 08 Iulie 2014, ora 10:13
17582 citiri
Meteo: Avertizare de vreme rea - se intorc furtunile (Video)

Vremea se mentine si marti mai calda decat ar fi normal pentru inceput de iulie. Mercurul urca lacom in termometre pana la 33-34 de grade in Campia de Vest, in timp ce in Lunca Dunarii va fi ceva mai racoare, cu 28-29 de grade Celsius.

In zona de munte se vor inregistra cateva ploi de scurta durata, accesorizate cu tunete si fulgere. Spre seara, ploile se extind in vestul tarii, unde se se vor inregistra cantitati insemnate de precipitatii.

In Capitala, meteorologii anunta o zi fierbinte. Vantul va sufla moderat, soarele va straluci cat e ziua de lunga si se vor inregistra 33 de grade Celsius.

La munte va fi vreme calda, dar instabila. Amiaza vine cu 25 de grade la Stana de vale, 23 la Predeal, 22 la Paltinis, 21 la Sinaia, 20 la Semenic si 17 pe Ceahlau. In a doua jumatate a zilei, in peisajul meteo vor aparea ploile si grindina.

In vestul tarii, se vor inregistra temperaturi la limita pragului de canicula. Soarele urca mercurul in termometre pana la 34, chiar 35 de grade la Oradea.

In sudul tarii va fi vreme de vara, cu 33-34 de grade in Lunca Dunarii si 30 de grade in Dobrogea.

Peisajul termic va fi similar si in Moldova: o zi calda, cu maxime de pana la 30 de grade si vant moderat. Exceptie face nordul regiunii si al subcarpatilor, unde vor fi 27-28 de grade.

Seara, vremea schimba foaia si devine instabila in majoritatea regiunilor. De altfel, meteorologii au emis o avertizare de vreme rea, valabila de marti seara in Banat, Crisana, in zona Carpatilor Occidentali si in vestul Carpatilor Meridionali.

De miercuri dimineata, meteorologii anunta vreme rea indeosebi in vestul, nordul si centrul tarii. Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15 l/mp si izolat 20-30 l/mp, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#meteo prognoza 7 iulie, #meteo vremea marti Bucuresti, #avertizare meteo furtuna grindina , #meteo