Meteo: Cald, cald si iar cald! Scaparea e la munte

Duminica, 19 Iulie 2015, ora 10:46
2639 citiri
Meteo: Cald, cald si iar cald! Scaparea e la munte
Foto: Ziare.com

Ultima zi a saptamanii va fi caracterizata de temperaturi foarte ridicate in toata tara, pe fondul unui val de caldura ce i-a determinat pe meteorologi sa emita avertizari cod galben si portocaliu de canicula.

Sub cod portocaliu de canicula vor fi, duminica, dar si luni, judetele Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, unde se vor inregistra temperaturi maxime de pana la 39 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

In celelalte judete ale tarii, inclusiv in Capitala, este in vigoare o avertizare cod galben de canicula, valabila pentru aceste doua zile. Temperaturile maxime vor depasi frecvent 36 de grade si local se vor atinge 38 de grade, mai transmite ANM, care subliniaza ca indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati in cea mai mare parte a teritoriului.

Meteo: Weekend canicular - cum e vremea la mare si la munte

Cu toate acestea, in unele zone ale tarii, locuitorii pot spera ca vremea se va racori, pentru scurt timp, urmand a fi innorari temporare si chiar ploi insotite de descarcari electrice, cum se inregistrau, la ora 10.00, in cateva judete din vestul tarii.

De altfel, la ora 10.00, temperaturile porneau de la 15 grade Celsius, la Joseni, si ajungeau deja la peste 30 de grade in sud-vest, respectiv 32 de grade la Oravita. La malul marii erau deja 26 de grade Celsius. Cei care vor sa mearga la munte pot gasi o oaza de racoare, insa la aceeasi ora nicaieri temperaturile nu erau mai scazute de 12 grade Celsius - la Varful Omu. La Balea Lac se inregistrau 13 grade Celsiu si cerul era senin.

In Bucuresti, termometrele aratau deja 29 de grade, la ora 10.00, iar la orele amiezii urmeaza sa indice chiar si la 36 de grade. In schimb, in vestul si sud-vestul tarii, vor fi chiar si 39 de grade, la Timisoara, si 38, la Craiova.

Nici la Brasov nu va fi racoare, asteptandu-se 33 de grade Celsius, in timp ce in nord-estul tarii, la Suceava, vor fi 34 de grade.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#prognoza meteo duminica, #vremea duminica, #meteo duminica, #cod portocaliu Romania, #cod galben canicula, #cod portocaliu canicula , #meteo