Meteo: Cald pana in noiembrie, frig dupa - Prognoza pe 2 saptamani

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 14:51
6728 citiri
Meteo: Cald pana in noiembrie, frig dupa - Prognoza pe 2 saptamani

Meteorologii ANM au publicat prognoza pentru urmatoarele doua saptamani, cuprinzand sfarsitul lunii octombrie si inceputul lunii noiembrie.

Astfel, potrivit specialistilor, in intervalul 21 octombrie - 3 noiembrie 2013, vremea se va mentine frumoasa, cu valori medii care vor ajunge, in unele zile, si la 24 de grade. La inceputul lunii noiembrie insa, se vor inregistra maxime de 10 grade in zona montana. In toate regiunile tarii vremea si temperaturile vor avea cam aceleasi fluctuatii, cu ploi putine si temperaturi in scadere.

In Banat, in intervalul 21 octombrie - 3 noiembrie 2013, se vor inregistra si 24 degrade (23 octombrie). Pana pe 27, valorile vor scadea putin, pana la 20 de grade. Odata cu sfarsitul lunii, temperaturile vor ajunge la 16-18 grade pentru ca la inceput de noiembrie sa ajunga si la 6 grade pe timp de noapte.

In Crisana, vremea va fi, de asemenea, calda cu maxime cuprinse intre 20 si 24 de grade. Pana pe 3 noiembrie media valorilor maxime se va reduce la 15 grade. Valorile nocturne se vor situa, in medie, intre 8 si 12 grade, mai putin in ultimele nopti, cand vor cobori pana in jurul a 6 grade.

In Transilvania, vremea se mentine in continuare calda. Inca o saptamana, temperaturile se vor situa in jurul a 20 de grade. De pe 27 octombrie insa, valorile vor continua sa scada pana vor ajunge la 13 grade, in ultima zi a intervalului. Temperaturile minime, noaptea, vor fi cuprinse in ultima parte a lunii octombrie intre 7 si 9 grade. In noiembrie, acestea vor scadea la 4 grade.

In Maramures, specialistii prognozeaza temperaturi de 20 de grade in perioada 23-26 octombrie. Incepand cu 27 octombrie, maximele vor scadea treptat pana la 14 grade, in ultima zi. Noaptea, se vor inregistra valori intre 6 si 10 grade.

In Moldova, se va respecta aceeasi fluctuatie termica din celelalte regiuni. Din ultimele zile ale lunii octombrie, vremea se va raci treptat pana la temperaturile normale ale acestei perioade, adica pana la o medie de 12 grade in timpul zilei. Noaptea, termomentrele din Moldova vor arata intre 6 si 10 grade.

In Dobrogea, vremea va fi placuta in urmatoarele zile si se vor atinge temperaturi medii de 19-12 grade. Ulterior, vremea se va raci pana la 13-14 grade. Temperaturile minime se vor situa intre 7 si 11 grade.

In Muntenia, va fi si mai cald in zilele ce vor veni. Pana pe 24 octombrie, cei care se afla in sudul tarii vor putea experimenta temperaturi de 20 si 22 grade. Apoi, temperaturile vor scadea spre 16-17 grade in intervalul 24-31 octombrie. La inceputul lunii noiembrie, in Muntenia, se vor inregistra 14 grade. Temperaturile minime vor fi de aproximativ 6 grade in aceasta perioada.

In Oltenia, temperaturile vor fi apropiate de cele din Muntenia, adica ridicate saptamana aceasta si apoi din ce in ce mai mici pana la 14 grade la inceputul lui noiembrie.

La munte, vremea va fi calda pentru aceasta perioada. Temperaturile maxime se vor situa in jurul valorilor de 13-14 grade in prima saptamana din interval iar in doua acestea vor cobori la 8-10 grade. Valorile nocturne vor fi pozitive cu o medie cuprinsa intre 2 si 6 grade.

La nivelul intregii tari, in aceasta perioada, se vor semnala ploi doar izolat si slabe cantitativ.

Prognoza ANM, valabila pentru perioada 21 octombrie - 3 noiembrie 2013, are la baza datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) din Reading, Anglia.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#meteo vreme prognoza doua saptamani, #prognoza meteo saptamani vreme, #toamna octombrie noiembrie temperaturi , #meteo