Meteo: Cald si soare in sud, racoare si ploi in restul tarii

Joi, 15 August 2013, ora 10:36
1311 citiri
Meteo: Cald si soare in sud, racoare si ploi in restul tarii

Vremea continua sa fie foarte calduroasa si joi, in sudul Romaniei, in timp ce in restul tarii valorile termice vor fi considerabil mai scazute, iar in multe zone va fi innorat si va ploua.

Temperaturile pierd un grad sau doua, in Dobrogea, Muntenia sau sudul Olteniei, unde insa sunt mici sanse de ploaie, iar la orele amiezii mercurul din termometre se apropie de pragul canicular.

In schimb, in nord, centru si sud-vestul tarii se vor inregistra ploi cu caracter de aversa, precum si descarcari electrice. Temperaturile vor fi cuprinse intre 20 de grade, in nord-vest, si 36 de grade Celsius, in sudul tarii, la Giurgiu.

32 de grade vor fi la Constanta si la Craiova, in timp ce la Timisoara, Targu Jiu si Galati se vor inregistra 31 de grade Celsius. Mai racoare va fi in estul, centrul si nord-vestul tarii. 27 de grade vor fi la Iasi, Cluj-Napoca, Sibiu si Satu-Mare, in timp ce la Brasov si Bacau nu se vor inregistra mai mult de 25 de grade Cesius. Cel mai racoare va fi, de departe, la Suceava, unde termometrele de-abia vor indica 20 de grade.

La ora 9.00, temperaturile erau cuprinse intre 14 grade, la Targu Lapus, in nord-vest, si 26 de grade Celsius, la Mangalia.

In Bucuresti, temperaturile vor scadea cu doua grade, insa vremea va fi in continuare calduroasa, cu valori termice cuprinse intre 18 si 34 de grade Celsius. Cerul va fi predominant senin, cu innorari temporare. La ora 9.00 termometrele indicau 23 de grade Celsius.

Informarea de canicula prelungita pana vineri. Sunt asteptate si vijelii

Meteorologii au prelungit, miercuri, informarea de canicula pana vineri dimineata, dar, totodata, au emis si o avertizare de instabilitate atmosferica valabila incepand de miercuri seara. Astfel, incepand din dupa-amiaza zilei de miercuri, 14 august, si pana in dimineata zilei de vineri, 16 august, vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata.

Se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, pe arii extinse la munte, dar si in centrul, nordul, nord-estul si sud-vestul teritoriului si pe spatii mai restranse in celelalte zone. Ploile vor avea si caracter torential, izolat va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 30 - 35 l/mp.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#vremea 15 august, #vremea Sfanta Maria, #meteo Bucuresti, #meteo 15 august, #vremea joi , #meteo