Meteo: Canicula ramane pe pozitii

Miercuri, 02 Septembrie 2015, ora 09:46
2118 citiri
Meteo: Canicula ramane pe pozitii
Foto: Arhiva Ziare.com

Vremea caniculara va persista si in zilele urmatoare, iar ploile slabe care ar putea cadea in unele zone vor fi de scurta durata.

Pentru ziua de miercuri, meteorologii au emis avertizari de tip cod galben si portocaliu de canicula pentru toata tara. Codul portocaliu este in vigoare in judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Suceava, Neamt, Bacau, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj. Disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat, iar temperaturile maxime vor atinge 37-38 de grade.

In restul tarii va fi cod galben de canicula, iar temperaturile maxime vor atinge 35-36 de grade.

Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Cerul va fi senin in timpul zilei, iar norii isi vor face aparitia la orele serii si noaptea, in zonele vestice si nordice, unde izolat vor fi averse insotite de tunete si fulgere. Valorile termice diurne se vor situa intre 8 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 24 de grade in Dealurile de Vest.

In Bucuresti, vremea va fi caniculara la amiaza, cand mercurul din termometre va arata 35-36 de grade. Cerul va fi senin, iar vantul va adia usor.

Se vor inregistra maxime de 29 de grade la Constanta, 34 la Brasov si Cluj-Napoca, 35 la Craiova, 36 la Baia Mare, Galati, Suceava si Timisoara si 38 la Iasi.

Joi, vremea se mai racoreste putin in jumatatea nordica a tarii, insa temperaturile vor continua sa fie destul de ridicate in Campia Romana si Podisul Moldovei. Maximele vor fi cuprinse intre 27 de grade la malul marii si 37 de grade in sudul Olteniei.

Este posibil sa cada averse insotite de descarcari electrice local la munte si pe arii restranse in vest, nord si centru.

D.T.

Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#meteo miercuri, #meteo joi, #vremea miercuri, #vremea joi , #meteo