Meteo: Ce surprize ne mai face primavara - vremea pana pe 13 aprilie

Luni, 31 Martie 2014, ora 15:48
4922 citiri
Meteo: Ce surprize ne mai face primavara - vremea pana pe 13 aprilie
Foto: Arhiva

Vremea va fi destul de placuta in urmatoarele doua saptamani, desi vor exista si cateva zile mai reci, se arata in prognoza realizata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) pentru perioada 31 martie - 13 aprilie.

In ceea ce priveste precipitatiile, fiecare regiune a tarii va avea cel putin cativa stropi de ploaie in unele zile, in timp ce la munte si in Transilvania sunt asteptate chiar si lapovita si ninsoare.

Banat

Vremea va fi calda saptamana aceasta, cu maxime cuprinse intre 18 si 21 de grade si minime situate intre 5 si 8 grade. Din 5 aprilie, temperaturile vor scadea destul de mult, ajungand la maxime de 13 grade si minime de circa 3 grade.

De saptamana viitoare se incalzeste din nou, cele mai ridicate valori ajungand la 18 grade, in timp ce temperaturile nocturne vor fi in jur de 6 grade. Sfarsitul saptamanii va fi marcat, iar, de o scadere a valorilor termice. Totodata, va ploua pe arii extinse in intervalul 4 - 6 aprilie, iar saptamana viitoare este posibil sa ploua slab in fiecare zi.

Crisana

Saptamana aceasta va fi mai cald decat in mod normal, cu maxime de pana la 20 de grade si minime cuprinse intre 4 si 7 grade. Vremea se raceste accentuat intre 5 si 7 aprilie, cand valorile maxime vor fi si de 14 - 15 grade, in timp ce temperaturile nocturne se vor situa in jurul valorii de 3 grade. Apoi se incalzeste din nou, valorile din timpul zile ajungand la 17 grade, iar cele nocturne fiind de 4 - 6 grade.

Sunt posibile precipitatii pe 2 si 3 aprilie, iar in jurul datei de 5 aprilie va ploua pe arii extinse. De asemenea, este posibil sa ploua zilnic saptamana viitoare.

Transilvania

Saptamana aceasta va fi destul de racoroasa, cu maxime de 10 - 12 grade si minime care vor ajunge chiar si pana la -2 grade. Numai pe 4 aprilie va fi ceva mai cald, cele mai ridicate valori ajungand la 18 grade.

Incepand de saptamana viitoare se mai incalzeste, temperaturile ajungand in timpul zilei pana la 15 grade, iar minimele osciland in jurul valorii de 2 grade. Pana pe 2 aprilie este posibil sa ploua slab pe arii restranse, insa sansele de precipitatii cresc dupa data de 4 aprilie.

Maramures

Prima saptamana va fi marcata de oscilatii destul de mari ale valorilor termice, cu maxime de 18 grade pe 1 si 4 aprilie, care vor scadea la 12-13 garde pe 2 si 6 aprilie. Temperaturile vor fi de un grad in timpul noptilor, acestea ajungand uneori la 3-5 grade.

Se va incalzi usor incepand de lunea viitoare, temperaturile maxime fiind de 14 - 16 grade, in timp ce minimele se vor situa intre 3 si 4 grade. Sansele de precipitatii vor fi mai mari in intervalul 3 - 6 aprilie si, din nou, intre 8 si 13 aprilie. In rest, este posibil sa ploua numai izolat si trecator.

Moldova

Vreme rece in aceasta regiune. Saptamana aceasta se vor inregistra valori maxime cuprinse intre 7 si 10 grade. In intervalul urmator se va mai incalzi putin, temperaturile fiind atunci normale pentru inceputul lunii aprilie. Totusi, in cele mai reci nopti valorile minime vor cobori sub pragul inghetului.

Este posibil sa ploua pe arii restranse in aproape fiecare zi. Mai mult, sunt sanse de precipitatii mixte in jurul datelor de 2 si 5 aprilie, in special in zonele deluroase.

Dobrogea

Saptamana aceasta va fi caracterizata de o vreme schimbatoare, cu maxime de 15-16 grade, care vor ajunge in unele zile la 9-10 grade. De la inceputul saptamanii viitoare vremea va ramane constanta, cu maxime de 14 grade, temperatura normala pentru aceasta perioada. In intervalul de prognoza, minimele se vor situa intre 2 si 7 grade.

Sunt sanse de precipitatii slabe pana pe 5 aprilie, cand ploile se vor extinde. In plus, probabilitatea de aparitie a ploilor va creste dupa data de 8 aprilie.

Muntenia

Saptamana aceasta se vor inregistra valori peste media normala pentru luna aprilie, respectiv de peste 20 de grade in zilele de 31, 1 si 4 aprilie, in timp ce in rest vor fi temperaturi situate intre 11 si 12 grade.

Cele mai ridicate temperaturi de saptamana viitoare vor oscila in jurul valorii de 17 grade, vremea fiind normala pentru aceasta perioada. Valorile minime se vor incadra intre 2 si 5 grade, insa pe 6 si 7 aprilie acestea vor cobori sub pragul inghetului.

Va ploua pe arii extinse in jurul datei de 5 aprilie, insa in restul intervalului nu sunt posibile decat precipitatii trecatoare si izolate.

Oltenia

Temperaturile vor oscila in prima saptamana intre 20 si 12 grade, iar din 8 aprilie vremea va ramane frumoasa, cu valori termice maxime de 16 - 17 grade. De asemenea, minimele vor oscila intre 2 si 5 grade.

Sunt sanse de precipitatii slabe pana la sfarsitul saptamanii, iar din 5 aprilie ploile se vor extinde in toata regiunea. Dupa aceasta data, sansele de precipitatii sunt reduse.

La munte

Vreme schimbatoare si in zonele montane, unde valorile maxime vor oscila intre 10 grade, pe 31 martie si 4 aprilie, si 3-5 grade, pe 3 si 6 aprilie. Totodata, minimele noctirne vor fi cuprinse intre -4 si 2 grade.

Temperaturile se vor stabiliza in jurul valorii maxime de 8 grade in cea de-a doua saptamana, cand minimele se vor situa intre -1 si 0 grade.

Va ploua pe arii extinse in jurul datei de 5 aprilie si, din nou, intre 10 si 13 aprilie. La altitudini mari sunt asteptate precipitatii mixte, in special pe 2 aprilie, dar si in intervalul 5 - 6 aprilie.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum va fi vremea până la jumătatea lunii mai: Se va face frig și va ploua chiar când ne-am dori mai puțin
Cum va fi vremea până la jumătatea lunii mai: Se va face frig și va ploua chiar când ne-am dori mai puțin
Am avut câteva zile care au semănat mai degrabă a vară adevărată decât a mijloc de primăvară, însă vremea își va reveni ușor-ușor la tiparul său obișnuit pentru această perioadă...
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
#meteo aprilie, #vremea aprilie, #prognoza aprilie, #cald aprilie, #vremea doua saptamani , #meteo