Meteo: Cea mai scazuta temperatura din aceasta toamna - minus 11 grade, la Miercurea Ciuc

Duminica, 01 Noiembrie 2015, ora 12:11
2010 citiri
Meteo: Cea mai scazuta temperatura din aceasta toamna - minus 11 grade, la Miercurea Ciuc
Foto: Ziare.com - Arhiva

Cea mai scazuta temperatura din tara din aceasta toamna, de minus 11 grade Celsius, s-a inregistrat duminica dimineata, la Miercurea Ciuc, noiembrie debutand cu temperaturi sub limita inghetului in intreaga zona joasa a Transilvaniei.

Potrivit meteorologilor, in jurul orei 6.00, mercurul a coborat in termometrele de la Statia Meteo Miercurea Ciuc pana la minus 11 grade Celsius, valoare termica ce s-a mentinut sub limita gerului pana in jurul orei 7.00, iar la sol a fost inghet.

Dimineata de duminica a fost rece in toate localitatile din judetul Harghita, unde valorile termice minime au fost exclusiv negative si au atins minus 9 grade Celsius in municipiul Toplita, minus 8 grade Celsius la Joseni si minus 4 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc, cel mai cald - minus 3 grade - fiind la Varful Bucin.

Meteorologul Ilie Mojic de la Serviciul Regional de Prognoza Vremii din cadrul Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud - Sibiu a declarat corespondentului MEDIAFAX ca prima zi a lunii noiembrie a debutat cu temperaturi sub limita inghetului in intreaga zona joasa a Transilvaniei, in vreme ce la munte s-au inregistrat chiar si valori termice minime pozitive.

Astfel, cel mai frig in judetul Covasna, minus 10 grade Celsius, a fost, duminica, la Intorsura Buzaului, iar cel mai cald, minus 4 grade Celsius, pe varful Lacauti, in timp ce in judetul Brasov cel mai frig, minus 7 grade Celsius, a fost in municipiul Brasov, iar cel mai cald, minus 3 grade Celsius, la Varful Omu.

In judetul Alba, temperaturile minime ale diminetii de duminica au fost cuprinse intre minus 6 grade Celsius la Campeni si 2 grade cu plus la Rosia Montana, in judetul Sibiu au fost minus 6 grade Celsius la Dumbraveni si un grad la Balea Lac, iar in judetul Mures cea mai scazuta temperatura, de minus 6 grade Celsius, s-a inregistrat la Targu Mures si cea mai ridicata, de 2,3 grade, la Tarnaveni.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), temperatura de minus 11 grade Celsius, masurata la Miercurea Ciuc, a fost cea mai scazuta din tara.

Minima absoluta a lunii noiembrie, in judetul Harghita, a fost de minus 27,5 grade Celsius si s-a inregistrat in anul 1993 la Miercurea Ciuc, iar maxima absoluta, de 22 grade Celsius, a fost consemnata in anul 2004, in acelasi oras.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#temperatura minima Miercurea Ciuc, #temperatura minima iarna , #meteo