Meteo: Ceata si ploi, dar vremea se incalzeste

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 09:32
2547 citiri
Meteo: Ceata si ploi, dar vremea se incalzeste

Dupa o dimineata cu ceata, vremea se incalzeste, miercuri, in toata tara. Ameliorarea vremii se va simti cel mai mult in Moldova, unde maximele cresc cu 6, chiar 7 grade fata de ziua precedenta.

Cerul va fi mai mult noros in vestul centrul si nordul tarii si va avea innorari temporare in sud.

Meteorologii au emis, miercuri dimineata, o avertizare cod galben de ceata, valabila pana la ora 10:00. Se va semnala ceata local in judetele Vrancea, Vaslui si Galati, inclusiv E85 si drumurile nationale si judetene aferente.

In cursul zilei, vor fi precipitatii mai ales sub forma de ploaie in regiunile vestice si mixte, pe arii restranse, in cele estice si centrale.

In Bucuresti, norii si ceata se mai risipesc si, la amiaza, apare si soarele in tabloul meteo. Vantul este domol, iar maximele ating 5-6 grade Celsius. Nu sunt exclusi insa cativa stropi de ploaie.

Si la munte se incalzeste, dar vorbim de vreme mohorata. Apare trecator si soarele, dar norii raman destul de consistenti. Nu vor lipsi nici precipitatiile, ninsorile se transforma in lapovita. Meteorologii anunta minus 5 grade la Varful Ceahlau-Toaca, minus 2 grade la Semenic si Sinaia si 1-2 grade cu plus la Predeal si Stana de Vale.

In regiunile din vestul, centrul si nordul tarii, soarele lipseste din peisajul meteorologic. Vor fi destui nori, trecator ploi slabe si doar in estul Transilvaniei precipitatii mixte. Maximele prognozate pentru miercuri ajung la 2-3 grade la Miercurea Ciuc, Brasov, Cluj-Napoca si Satu Mare si 4 grade la Sibiu, Oradea, Arad si Timisoara.

In sud, iarna este blanda. Meteorologii anunta 2-3 grade la Braila si Slobozia, 4-5 la Buzau si Calarasi, 6 grade la Alexandria, 7 grade la Pitesti, Craiova si Targu Jiu si 8 grade la Drobeta Turnu Severin.

In Dobrogea, vremea va fi mai calda decat marti, cu conditii de ceata dimineata, dar destul de frumoasa mai tarziu. La amiaza sunt asteptate 3-4 grade atat la Tulcea, cat si la Constanta.

Si in Moldova se incalzeste. In nord, norii sunt mai consistenti, dar mai cad doar cativa fulgi de zapada, iar in sud ceata dimineata si destul soare peste zi. Maximele ajung la 1-2 grade la Galati si Iasi, 3-4 grade la Focsani, Bacau, Vaslui, Suceava si Botosani si in jur de 5 grade la Piatra Neamt.

Joi va fi si mai cald, insa vremea ramane mohorata. Maximele se situeaza intre 4 grade in estul Transilvaniei si in sudul Moldovei si 12 grade la Drobeta Turnu Severin si la Pitesti.

Cald va fi si in Capitala. Vantul va sufla domol, iar termometrele vor arata la amiaza pana la 8-9 grade Celsius. Norii strang insa randuruile si nu este exclusa o ploaie scurta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#meteo vremea miercuri, #meteo 31 ianuarie prognoza, #vremea meteo Bucuresti , #meteo