Meteo: Cum va fi vremea in mini-vacanta de 1 Mai

Sambata, 29 Aprilie 2017, ora 10:19
5943 citiri
Meteo: Cum va fi vremea in mini-vacanta de 1 Mai
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa cateva zile cu temperaturi de vara, odata cu inceperea mini-vacantei de 1 Mai si vremea se strica in mai multe regiuni. Va continua sa ramana calda, insa, in sud-estul si estul tarii.

Acestea vor fi singurele regiuni ocolite de ploaie sambata. De altfel, meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferica accentuata si ploi insemnate cantitativ, valabila in toata tara, sambata si duminica.

Mai exact, este vizat intervalul 29 aprilie, ora 10:00 - 30 aprilie, ora 18:00, cand vor fi perioade de timp in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse ce pot avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator si cu aspect de vijelie si pe arii restranse caderi de grindina.

ANM precizeaza ca astfel de fenomene se vor semnala cu precadere in zonele de deal si de munte, precum si in Oltenia, Transilvania, jumatatea de nord a Moldovei si local in Muntenia.

Cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp si izolat 35...40 l/mp, in special in zona Carpatilor Meridionali si in nordul Carpatilor Orientali.

In ceea ce priveste temperaturile, acestea continua sa fie mari, desi vor fi si diferente notabile de la o zona la alta. Astfel, in Muntenia se anunta o maxima de 27 de grade, in timp ce in Dobrogea aceasta se va opri la 24 de grade.

In restul regiunilor, in care sunt anuntate si ploi importante, maximele sunt dupa cum urmeaza: 25 de grade in Moldova, 22 in Transilvania, doar 14 grade in Maramures, 16 in Crisana, 17 in Banat si 25 in Oltenia.

In Bucuresti se anunta cer temporar noros, eventual ploaie slaba si o maxima de 25 de grade.

Iata temperaturile maxime de sambata in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 25 grade Celsius

Arad: 12 grade Celsius

Botosani: 21 grade Celsius

Cluj-Napoca: 14 grade Celsius

Craiova: 21 grade Celsius

Constanta: 17 grade Celsius

Iasi: 24 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 22 grade Celsius

Sibiu: 18 grade Celsius

Sulina: 13 grade Celsius

Duminica, ploile se extind si in Muntenia, ocolind doar estul tarii. Temperaturile scad cu cateva grade, insa nu ne intoarcem la gecile de iarna.

Cel mai cald va fi in Muntenia si Dobrogea, unde meteorologii anunta o maxima de 22 de grade. Urmeaza Moldova cu 20 de grade, Oltenia cu 18, Banat si Transilvania cu 16, Crisana 14 si Maramures cu cel mult 13 grade Celsius.

In Capitala va fi in continuare cald (maximum 20 de grade Celsius) si cer temporar noros, cu ploi slabe.

Iata temperaturile maxime de duminica in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 20 grade Celsius

Arad: 14 grade Celsius

Botosani: 11 grade Celsius

Cluj-Napoca: 12 grade Celsius

Craiova: 14 grade Celsius

Constanta: 16 grade Celsius

Iasi: 18 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 16 grade Celsius

Sibiu: 13 grade Celsius

Sulina: 16 grade Celsius

Luni, in ultima zi a mini-vacantei, vremea se imbuneaza. Ploile pleaca din sud-estul si estul tarii si temperaturile incep sa creasca peste tot. Si in cele mai friguroase zone, in care zilele trecute maximele nu erau mai sus de 13 grade Celsius, acum sunt anuntate 22 de grade.

Cel mai cald va fi in continuare in Muntenia, 25 de grade, aceasta fiind urmata indeaproape de Dobrogea si Moldova, cu 24 de grade Celsius. Urmeaza, cu o maxima de 23 de grade, Transilvania si Oltenia. In restul regiunilor, Banat, Crisana si Maramures, meterologii anunta 22 de grade Celsius.

In Capitala, cerul va fi variabil si va fi cald: 23 de grade.

Iata temperaturile maxime de luni in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 23 grade Celsius

Arad: 20 grade Celsius

Botosani: 21 grade Celsius

Cluj-Napoca: 20 grade Celsius

Craiova: 20 grade Celsius

Constanta: 18 grade Celsius

Iasi: 23 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 22 grade Celsius

Sibiu: 21 grade Celsius

Sulina: 17 grade Celsius

Citeste cum va fi vremea si in urmatoarea saptamana.

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#meteo vacanta 1 mai, #meteo weekend, #meteo sfarsit aprilie, #vremea 1 mai weekend, #vreme inceput mai , #meteo