Meteo: Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 18:08
5291 citiri
Meteo: Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Administatia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru intervalul 27 iunie - 11 iulie 2012, care are la baza produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Astfel, informeaza INMH, vremea se va incalzi treptat de la o zi la alta in prima saptamana a intervalului, devenind calduroasa, caniculara chiar in regiunile din jumatatea de vest a teritoriului pe 1 si 2 iulie, cand mediile temperaturilor maxime vor atinge 35-36 de grade.

In intervalul 3-5 iulie, regimul termic va marca o usoara scadere, dupa care se va mentine relativ constant la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei, pana la sfarsitul intervalului mentionat.

Meteorologii precizeaza ca se asteapta precipitatii in ultimele zile ale lunii iunie, dar dupa data de 2-3 iulie probabilitatea pentru averse, in general slabe cantitativ, dar insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului, va creste treptat in toate regiunile tarii.

"Se va detasa intervalul 4 - 8 iulie cand aversele insotite de descarcari electrice vor fi mai insemnate cantitativ in special in jumatatea de nord a tarii, dupa care vremea va intra intr-un proces de ameliorare, iar ploile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii tot mai restranse", mai arata INMH.

La munte, temperaturile medii vor marca o crestere semnificativa in intervalul 27 iunie - 2 iulie, cand media temperaturilor maxime va atinge 22 de grade, dupa care vremea se va raci usor, dupa data de 5 iulie regimul temic devenind apropiat de cel normal pentru prima decada a lunii iulie.

D.R.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
#vremea meteo iulie, #meteo doua saptamani, #prognoza meteo , #meteo