Meteo: De la 31, la 16 grade Celsius

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 10:40
3823 citiri
Meteo: De la 31, la 16 grade Celsius

Ziua de vineri va incepe cu vreme calda si cer senin, la amiaza maximele incadrandu-se intre 22 si chiar 31 de grade. Incepand de seara vremea se va raci accentuat, temperaturile scazand brusc. Pe crestele muntilor vor cadea lapovita si chiar ninsoare.

Soarele va straluci cu putere vineri in mai toate regiunile. Chiar si in vestul, nordul si centrul tarii se anunta vineri maxime de pana la 27 de grade Celsius si niciun strop de ploaie. In Lunca Dunarii vor fi inregistrate cele mai mari temperaturi, de circa 31 de grade, iar in Capitala maxima zilei va urca pana la 30 de grade.

Meteorologii avertizeaza insa ca incepand de vineri seara si pana luni dimineata va incepe o racire accentuata a vremii, cu intensificari de vant si precipitatii insemnate cantitativ.

Astfel, in intervalul 07 octombrie ora 21 - 10 octombrie ora 09, vremea se va raci incepand din regiunile vestice si nord-vestice, astfel incat duminica, 09 octombrie, valorile termice se vor situa sub normele climatologice in toata tara.

Vantul va avea intensificari in toate regiunile. Va ploua pe arii extinse, mai insemnat cantitativ in regiunile extracarpatice, precum si in cele montane, unde la altitudini mai mari de 1.800 m precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare, iar vantul va sufla tare, se arata intr-un comunicat al ANM.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
#prognoza meteo, #vremea octombrie , #meteo
Comentarii