Meteo: Doua saptamani de vara adevarata, cu o ploaie pe ici, pe colo - prognoza ANM

Luni, 28 Iulie 2014, ora 16:25
2930 citiri
Meteo: Doua saptamani de vara adevarata, cu o ploaie pe ici, pe colo - prognoza ANM

Urmatoarele doua saptamani vor fi caracterizate de temperaturi apropiate de pragul caniculei, de 35 de grade, in mai multe regiuni ale tarii, potrivit prognozei intocmite de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) pentru perioada 28 iulie - 10 august.

Banat

Din 28 iulie pana pe 1 august, temperaturile maxime vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, de aproximativ 28 de grade. Vremea devine mai calduroasa pana la sfarsitul intervalului de prognoza, cu valori termice cuprise intre 29 si 32 de grade.

In ceea ce priveste temperaturile nocturne, acestea vor fi relativ constante, de 17-19 grade. Ploi trecatoare si in cantitati reduse sunt posibile pe 28 si 31 iulie, dar si in jurul datei de 5 august. Exista sanse de precipitatii si in celelalte zile, dar in zonele mai inalte.

Crisana

Prima saptamana va fi marcata de un regim termic obisnuit, in afara de 30 iulie, 2 si 3 august, cand valorile vor fi ceva mai ridicate, de 31-32 de grade. Temperaturile de saptamana viitoare vor fi cuprise intre 29 si 32 de grade. Valorile nocturne se vor situa in jurul temperaturii de 17-18 grade.

Sunt asteptate ploi slabe cantitativ in zilele de 28, 29 si 31 iulie, precum si in intervalui 5-7 august. Probabilitatea de precipitatii este destul de scazuta in restul perioadei de prognoza.

Transilvania

Vremea va fi mai calduroasa decat ar fi normal, cu temperaturi maxime de 28-30 de garde, iar in zilele de 3 si 4 august valorile termice vor atinge chiar 32 de grade.

Minimele nu vor avea variatii semnificative pe parcursul urmatoarelor dou saptamani, incadrandu-se intre 15 si 16 grade. Sanse ceva mai mari de precipitatii slabe vor fi pe 28 iulie si in perioada 5-10 august.

Maramures

Vreme calduroasa si in aceasta zona, cele mai ridicate temperaturi osciland intre 29 si 32 de grade. Minimele se mentin in general constante, in jurul valorii de 16-17 grade. Sunt posibile averse slabe pe 28 si 29 iulie, precum si in intervalui 5-9 august.

Moldova

Temperaturile se mentin ridicate in aceasta regiune, in special in zonele de podis si campie. Cele mai ridicate valori termice vor atinge 33 de grade in zilele de 3 si 4 august, apoi temperaturile scad pana la circa 30 de grade. Valorile minime se vor situa intre 16 si 18 grade. Sansele de precipitatii cresc incepand cu data de 5 august, dar aversele se vor semnala numai pe arii restranse.

Dobrogea

Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, valorile termice vor creste de la 30 de grade pana la 34 de grade in jurul datei de 4 august, apoi vor scadea usor spre 32 de grade. Regimul termic nocturn va fi, de asemenea, calduros, cu temperaturi de 20-21 de grade. Sanse de ploi slabe si trecatoare sunt numai in jurul datei de 5 august.

Muntenia

Vremea va fi deosebit de calduroasa in urmatoarele doua saptamani, cu temperaturi de 30-34 de grade. Cele mai ridicate valori termice vor fi in intervalul 3-5 august, cand disconfortul termic va fi accentuat.

Valorile nocturne se vor situa intre 17 si 18 grade. Se vor semnala averse locale pe 28, 29 iulie si in jurul datei de 5 august. Precipitatiile pot fi insemnate cantitativ, insa numai izolat.

Oltenia

In zilele de 28 si 29 iulie, maximele vor fi de 25-26 de grade, insa acestea vor ajunge la 28-30 de grade in intervalul 30 iulie-2 august, atingand chiar 32 de grade intre 3 si 5 august. Dupa 6 august, temperaturile diurne vor oscila in jurul valorii de 30 de grade. Valorile minime vor fi cuprinse intre 17 si 18 grade.

Averse cu caracter torential se vor semnala pe arii extinse pe 28 iulie si in noaptea de 28 spre 29 iulie, cand cantitatile de apa vor cumula in jur de 30 de litri pe metru patrat. Ploi moderate vor mai fi pe 31 iulie, in rest plouand doar trecator, in special in zonele mai inalte.

La munte

Temperaturile maxime se vor situa, pe parcursul urmatoarelor doua saptamani, intre 20 si 22 de grade, in timp ce valorile nocturne se vor situa intre 12 si 14 grade. Sunt asteptate averse locale si slabe cantitativ pe 28, 29 si 31 iulie, precum si in intervalul 4-10 august.

D.T.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#meteo iulie, #meteo august, #vremea iulie, #vremea august, #vremea doua saptamani , #meteo