Meteo: Dupa cateva zile cu soare, primavara schimba foaia - Iata prognoza pe 2 saptamani

Luni, 24 Martie 2014, ora 15:01
6910 citiri
Meteo: Dupa cateva zile cu soare, primavara schimba foaia - Iata prognoza pe 2 saptamani
Foto: Arhiva

Desi se mai raceste, vremea va fi placuta in urmatoarele doua saptamani, cu temperaturi normale pentru sfarsit de martie si inceput de aprilie. De asemenea, sunt asteptate cateva ploi in majoritatea regiunilor tarii, potrivit prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), realizata pentru perioada 24 martie - 6 aprilie.

Banat

Vremea se mai raceste putin fata de ultimele zile, insa temperaturile vor fi normale pentru sfarsitul lunii martie. Maximele se vor incadra intre 14 si 17 grade Celsius, cu valori ceva mai scazute, de 9-13 grade, in zilele de marti si miercuri.

Valorile minime se vor situa intre 4 si 6 grade. In urmatoarele doua saptamani sunt posibile ploi slabe, dar numai local. Sanse mai mari de precipitatii pe arii extinse se vor inregistra luni si in jurul zilei de vineri.

Crisana

Se mai racoreste si in aceasta regiune, unde temperaturile maxime vor atinge 13-16 grade in urmatoarea perioada. Totusi, marti si miercuri va fi putin mai frig, cele mai ridicate valori termice fiind de 9-13 grade.

In plus, temperaturile nocturne vor oscila intre 2 si 5 grade. Sansele de precipitatii se mentin ridicate pe tot parcursul intervalului de prognoza, mai ales luni, cand ploile vor fi mai importante cantitativ.

Transilvania

Dupa cateva zile extrem de calduroase pentru aceasta perioada, temperaturile maxime scad pana la 10-11 grade in primele zile ale saptamanii. Pana pe 6 aprile se mai incalzeste, valorile termice maxime urcand pana la 14 grade.

De asemenea, se va inregistra o scadere si in cazul temperaturilor minime, care se vor incadra intre 0 si 3 grade, fiind posibil sa coboare si sub pragul inghetului in cateva nopti, mai ales in zonele depresionare.

Se vor inregistra ploi insemnate cantitativ luni si marti, dar si in jurul datelor de 28 martie si 1 aprilie. In rest, sansele de precipitatii vor fi destul de reduse.

Maramures

Temperaturile maxime scad si aici, ajungand in primele zile ale intervalului la 9-10 grade. Vremea va fi mai rece decat specificul lunii martie. Apoi se mai incalzeste putin, cele mai ridicate valori ajungand la 12-14 grade.

Totodata, minimele se vot incadra intre 1 si 4 grade. Sansele de precipitatii se mentin ridicate in urmatoarele doua saptamani, in special in zilele de luni si marti.

Moldova

Saptamana debuteaza cu temperaturi extrem de ridicate pentru aceasta perioada, cu o medie de 20 de grade Celsius. In urmatoarele zile se mai raceste putin, inregistrandu-se maxime de 10-15 grade, vremea fiind normala pentru sfarsitul lunii martie.

Valorile nocturne se vor incadra intre 2 si 5 grade, noptile fiind ceva mai reci in perioada 31 martie-2 aprilie. Se asteapta ploi slabe si numai pe arii restranse, dar nu si in zilele de marti si miercuri, cand sunt sanse de precipitatii mai insemnate cantitativ.

Dobrogea

Vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime de 13-16 garde, exceptie facand zona litoralului, unde valorile termice nu vor depasi 10-11 grade. In timpul noptilor se vor inregistra minime de 4-8 grade.

In urmatoarele doua saptamani, sansele de precipitatii sunt reduse, cu posibile ploi slabe numai local. Totusi, ploi mai insemnate se vor inregistra marti si in intervalul 28-29 martie.

Muntenia

Dupa cateva zile calde in aceasta regiunea, vremea se mai raceste, temperaturile maxime ajungand la 13-17 grade. In acelasi timp, minimele se vor situa intre 2 si 5 grade, valorile termice fiind normale pentru aceasta perioada.

Este posibil sa ploua slab si pe arii restranse in urmatoarele doua saptamani, precipitatii mai insemnate cantitativ fiind asteptate marti si vineri.

Oltenia

Daca saptamana debuteaza cu 20 de grade Celsius, de marti valorile termice devin obisnuite pentru luna martie. Acestea vor oscila intre 13 si 16 grade, in timp ce temperaturile minime se vor incadra intre 2 si 5 grade.

Precipitatii mai importante se vor semnala luni si vineri, insa sansele de ploi raman destul de scazute in restul intervalului de prognoza.

La munte

In zonele montane se raceste considerabil in urmatoare perioada, temperaturile maxime osciland intre 2 si 6 grade, iar minimele ajungand sub pragul inghetului. Ploi mai frecvente si mai importante cantitativ se vor inregistra luni si marti, dar si in jurul datei de 28 martie. De asemenea, sunt posibile lapovite si ninsori, in special la altitudini mari.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum va fi vremea până la jumătatea lunii mai: Se va face frig și va ploua chiar când ne-am dori mai puțin
Cum va fi vremea până la jumătatea lunii mai: Se va face frig și va ploua chiar când ne-am dori mai puțin
Am avut câteva zile care au semănat mai degrabă a vară adevărată decât a mijloc de primăvară, însă vremea își va reveni ușor-ușor la tiparul său obișnuit pentru această perioadă...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#meteo doua saptamani, #vremea martie, #vremea aprilie, #meteo martie, #meteo aprilie, #meteo ploi , #meteo