Meteo: Dupa ceata, maxime de 26 de grade - cum e vremea in weekend

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 09:33
2346 citiri
Meteo: Dupa ceata, maxime de 26 de grade - cum e vremea in weekend

Ultima zi lucratoare a saptamanii vine cu vreme calda si temepraturi putin mai ridicate decat mediile normale pentru aceasta data din calendar.

Ziua debuteaza cu ceata. De altfel, meteorologii au emis vineri dimineata un cod galben, valabil pana la ora 11:00.

Vizibilitatea va fi sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, in Buzau, Braila, Ialomita, Galati, Calarasi, Suceava, Botosani, Neamt, Vrancea, Bacau, Iasi si Vaslui.

Ceata va cuprinde si drumurile nationale, europene si Autostrada Soarelui, iar politistii ii sfatuiesc pe soferi sa circule cu prudenta.

Spre amiza, cerul va fi variabil, iar vantul va sufla de la slab pana la moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului si in zona montana inalta. Maximele pornesc de la 15:17 garde grade in nordul Moldovei si ajung pana la 25-26 de grade in Banat si Crisana.

In Bucuresti, se anunta o zi frumoasa de toamna, cu 22-23 de grade in termometre, vant domol si niciun strop de ploaie.

Se asteapta valori de peste 20 de grade in depresiunile carpatice din estul Transilvaniei, iar in vest, se anunta 25 de grade la Arad, Timisioara si Resita, temperaturi cu 5 grade mai mari decat cele obisnuite pentru mijlocul lunii octombrie.

Dupa ceata matinala, soarele isi face aparitia in sud si urca mercurul din termometre pana 22-24 de grade in Lunca Dunarii si 25, chiar 26 de grade la Giurgiu.

In Moldova, la amiaza sunt asteptate maxime de 21 de grade in Galati, 17 grade in Bacau si Iasi, 16 grade la Botosani si Suceava.

Sambata, soarele este la datorie in regiunile intracarpatice, astfel incat temperaturile ajung la 25 de grade la Targu Mures, Oradea, chiar 26 de grade la Timisoara. In sud si est ceata poate persista pana la amiaza si poate fi asociata cu burnita, iar maximele raman modeste si nu trec de 21 de grade.

In Bucuresti, ziua debuteaza cu ceata. La amiaza, soarele si norii imaprt cerul, iar termometrele arata 20 de grade Celsius.

Duminica, regimul termic nu sufera mosidifcari majore. S-ar putea inregistra cativa stropi de ploaie prin Banat si Crisana, in rest vremea se anunta frumoasa. Vor fi 15-17 grade in Moldova si 25 de grade in Banat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#meteo vremea prognoza vineri, #meteo vremea 11 octombrie, #meteo vremea weekend Bucuresti , #meteo