Meteo: Frig, ploi torentiale si ninsori la munte

Marti, 11 Octombrie 2016, ora 08:57
3332 citiri
Meteo: Frig, ploi torentiale si ninsori la munte
Foto: Arhiva Ziare.com

Vremea va fi rece si mohorata in urmatoarele doua zile, cand va ploua in toata tara, iar temperaturile, in special cele din timpul noptii, vor fi mai scazute decat in mod normal.

Marti, vremea se mentine rece si ploioasa, cu averse temporare in toate regiunile tarii, mai abundente seara si in cursul noptii, in special in zonele montane si partea de est si sud-est a teritoriului. Maximele se vor incadra intre 6 si 18 grade, iar minimele vor fi cuprinse intre 4 si 14 grade.

Meteorologii au emis si o avertizare de vreme rea valabila in toata tara pana joi, ora la ora 10:00. In acest interval vor fi ploi torentiale, intensificari ale vantului si precipitatii mixte la munte. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si local 40-50 l/mp, in special in Moldova, nordul Munteniei si al Dobrogei, precum si in zonele montane.

Pe parcursul zilei de marti, la munte precipitatiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, in special la altitudini mai mari. In nordul Carpatilor Orientali se va depune strat nou de zapada.

De asemenea, vantul va avea intensificari temporare, cu viteze de pana la 55-65 km/h, indeosebi in est si la munte, iar pe crestele montane inalte vantul va sufla cu mai mult de 70-80 km/h, viscolind ninsoarea.

Totodata, incepand de marti seara, de la ora 18:00, va intra in vigoare un cod galben de inundatii, care va afecta judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau, Iasi, Vaslui, Vrancea, Galati, Constanta si Tulcea. Avertizarea este valabila pana joi, la ora 16:00.

In Bucuresti, mercurul din termometre nu va arata mai mult de 14 grade. Va ploua toata ziua, mai abundent seara si noaptea. Vantul va avea unele intensificari temporare, iar temperatura minima va fi de 10-11 grade.

Se vor inregistra maxime de 9 grade la Bacau, 10 grade la Iasi, 11 grade la Cluj-Napoca, 12 grade la Oradea si Timisoara, 13 grade la Craiova si 18 grade la Constanta.

Miercuri, vremea se mentine inchisa si rece, mai ales in partea de nord-est a tarii, unde valorile termice nocturne vor cobori sub mediile climatologice.

Va ploua in toata tara, cu o intensitate mai mare in timpul zilei, cand la munte vor cadea precipitatii mixte. Temperaturile maxime se vor situa intre 6 grade in estul Transilvaniei si in nordul Moldovei si 18 grade in Dobrogea, iar cele minime se vor incadra intre 2 si 10 grade.

D.T.

Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#meteo marti, #meteo miercuri, #vremea marti, #vremea miercuri , #meteo