Meteo: Iarna revine in forta, cu ninsori, vant si frig

Vineri, 06 Februarie 2015, ora 09:43
6542 citiri
Meteo: Iarna revine in forta, cu ninsori, vant si frig

Acest weekend ne aminteste ca iarna nu a trecut inca si vine in forta cu ninsori abundente, vant si frig.

Vineri, temperaturile scad considerabil in cea mai mare parte a tarii, devenind obisnuite pentru luna februarie. Maximele se vor incadra intre -4 si 7 grade, putin mai ridicate in Dealurile de Vest pana la 9 grade.

Dupa-amiaza incepe sa ninga, iar zapada va cuprinde treptat jumatatea sudica a tarii. Va ninge si in restul teritoriului, dar local si ceva mai slab.

Vantul va sufla cu putere in sud si la munte, cu viteze de 50-60 km pe ora, iar in sudul Banatului, la rafala, vantul va depasi 80 km pe ora.

Vremea sa raceste si in Bucuresti, unde mercurul din termometre nu va mai depasi 2-3 grade, iar minimele vor ajunge la -2 grade. Cerul va fi acoperit de nori si se vor semnala precipitatii mixte, mai ales dimineata si seara.

De asemenea, meteorologii au emis, joi, o atentionare cod galben de ninsori si vant ce vizeaza jumatate de tara. Codul galben este valabil incepand de vineri, ora 16:00, pana sambata la ora 14:00.

Se intorc ninsorile: Cod galben in jumatate de tara

Astfel, in a doua parte a zilei de vineri, 6 februarie, si la inceputul noptii de vineri spre sambata, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Muntilor Banatului si cea mai mare parte a Olteniei, Carpatilor Meridionali si de Curbura.

In dimineata zilei de sambata, 7 februarie, ninsorile se vor extinde si in Muntenia si Dobrogea si va continua sa ninga, in general slab, pana in orele dupa-amiezii. Cantitatile de precipitatii vor fi pe arii restranse mai insemnate, cu precadere in Oltenia si la munte si se va depune strat nou de zapada, local mai consistent.

In plus, ANM a emis mai multe avertizari cod galben de vant pentru mai multe judete din tara. Astfel, pana la ora 11:00, rafale puternice se vor resimti in judetul Caras Severin, pana la 12:00 in Bucuresti si judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Arges, Dambovita, Prahova, Calarasi, Ialomita Buzau si Braila, iar pana la ora 14:00 in Dolj, Olt si Valcea.

Vineri, la Baia-Mare, in timpul zilei, vor fi 4 grade, la Brasov -1 grad, la Cluj-Napoca 3 grade, la Constanta 6 grade, la Craiova 3 grade, la Galati 2 grade, la Iasi 1 grade, la Suceava -2 grade, iar la Timisoara 7 grade.

O atentionare cod portocaliu de ploi abundente a fost emisa pentru regiunea Smolian, din sudul Bulgariei, valabila vineri. De asemenea, cod portocaliu de viscol si ninsori a fost emis si pentru doua judete din sud-vestul Ungariei.

Cod portocaliu de vreme rea, langa Romania

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cod galben ninsori, #meteo vineri, #meteo sambata , #meteo