Meteo: In acest weekend Romania inoata in zapada

Sambata, 16 Ianuarie 2016, ora 08:51
4027 citiri
Meteo: In acest weekend Romania inoata in zapada
Foto: Arhiva Ziare.com

In acest weekend revine iarna, iar meteorologii au emis doua avertizari de ninsoare, de tip cod portocaliu si galben, valabile pentru jumatate din tara.

Vremea va fi in general mohorata, sambata, cu precipitatii in majoritatea zonelor, mai ales dupa amiaza si in jumatatea de sud-est.

Spre seara vor predomina ninsorile, dar in cea mai mare parte a zilei in Muntenia si in Dobrogea mai mult va ploua.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 8 grade.

Sunt prognozate maxime de 3 grade la Timisoara, Iasi si Craiova, 2 grade la Suceava, Arad si Brasov, 1 grad la Cluj, Baia Mare si Oradea, 7 grade la Constanta si 4 la Galati.

La Bucuresti, weekendul incepe cu nori, ploi si chiar ninsori spre seara, cand si vantul va prinde putere. Maxima zilei va fi de 4 grade.

Iarna nu pleaca: Cod portocaliu de ninsori, inclusiv pentru Bucuresti

ANM a emis, vineri, un cod portocaliu de ninsori, valabil de sambata seara, de la ora 20:00, pana duminica la aceeasi ora.

Vizate sunt judetele Buzau, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul Bucuresti), Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Braila, Vrancea, Galati, Tulcea si Constanta.

In aceste zone, temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vantului la rafala va depasi 70...80 km/h. Zapada va fi troienita si vizibilitatea se va reduce sub 50 m. In judetele Tulcea si Constanta, viscolul va avea intensitatea maxima incepand din primele ore ale zilei de duminica.

De asemenea, incepand de sambata seara, aria ninsorilor se va extinde dinspre Lunca Dunarii si va cuprinde treptat regiunile sudice si sud-estice ale tarii, precum si zona Carpatilor de Curbura.

Meteorologii anunta ca tot de sambata, de la ora 20:00, pana duminica seara, la aceeasi ora, judetele Dolj, Olt, Teleorman, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Brasov, Covasna, Bacau si Vaslui se afla sub incidenta unui cod galben de ninsori.

Se va depune strat de zapada consistent, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 55-65 km/h, viscolind zapada.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#cod portocaliu ninsoare Bucuresti , #meteo