Meteo: Inca o zi geroasa - Cand revin maximele pozitive

Miercuri, 09 Ianuarie 2013, ora 09:33
3450 citiri
Meteo: Inca o zi geroasa - Cand revin maximele pozitive
Foto: Facebook

Vremea se mentine rece si miercuri in majoritatea regiunilor din tara. Ziua debuteaza cu ger, mai ales in centru si est, iar in regiunile nord-vestice se vor inregistra fulguieli usoare.

Maximele anuntate de meteorologi pentru miercuri vor fi cuprinse intre minus 11 grade Celsius in estul Transilvaniei si 2 grade cu plus in Oltenia, iar valorile minime ajung si la 23 de grade cu minus in depresiuni.

In Bucuresti este iarna veritabila. Dimineata vor fi minus 11 grade Celsius. Spre amiaza apare si soarele, insa nu reuseste sa urce mercurul in termometre mai mult de minus 3 grade.

Ziua de miercuri este geroasa si la munte. Desi norii apar din cand in cand, nu vor lasa decat fulguieli trecatoare, insa temperaturile sunt modeste, cu mult sub limita pragului de inghet. Meteorologii prognozeaza minus 16 grade pe Varful Toaca din Ceahlau si in jur de minus 12 la Paltinis, Sinaia si Predeal.

In sudul tarii se anunta o zi insorita, insa destul de rece. La amiaza se vor inregistra doua grade la Targu Jiu, 0 grade la Craiova si minus un grad la Pitesti si la Ploiesti.

In Dobrogea nu mai ninge. Cerul va fi variabil, vantul cel mult moderat pe litoral, prin urmare senzatia de frig nu va mai fi asa de acuta, desi temperatura este comparabila cu cea de marti - minus 2 grade in Constanta si minus 4 grade la Tulcea.

Cel mai frig va fi Moldova, regiune care se afla in continuare sub imperiul iernii. Dupa o dimineata cu ceata, termometrele vor arata, la pranz, maxime de minus 5 grade la Galati, Piatra Neamt, minus 7 grade la Vaslui, Iasi si Botosani.

Vestile sunt bune insa pentru joi, cand se incalzeste in toata tara. Temperatura creste in special in vestul tarii, dar si in zonele de deal si de munte. Maximele ajung pana la 4-5 grade peste pragul de inghet.

In Capitala, ziua incepe cu ceata si chiciura. Maximele mai cresc putin, dar temperaturile raman modeste si nu reusesc sa depaseasca 0 grade Celsius.

Tendinta de incalzire a vremii continua si vineri, cand revin maximele pozitive, de la 1 grad in estul Transilvaniei, la Miercurea Ciuc, pana la 7 grade in sud-vestul tarii, la Drobeta Turnu Severin.

Si in Bucuresti se incalzeste simtitor. Desi in peisajul meteo isi fac aparitia si norii, care e posibil sa lase cateva ploi scurte, maximele ajung pana la 3-4 grade cu plus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#meteo vremea miercuri, #meteo vremea 9 ianuarie, #prognoza meteo Bucuresti miercuri , #meteo