Ziare.com

Meteo: Inca putin si ne racorim! Vezi prognoza pana in 6 august

Duminica, 29 Iulie 2012, ora 10:05

   

Meteo: Inca putin si ne racorim! Vezi prognoza pana in 6 august
Daca si duminica tremperaturile vor fi la fel de ridicate ca in zilele anterioare, ideal fiind de suportat la mare, zilele urmatoare canicula se lasa dusa, macar pana pe 6 august.

Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit codul galben de canicula, emis initial pentru intervalul 25-27 iulie, si pentru duminica, judetele aflate sub avertizare fiind: Dolj, Valcea, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila, Vrancea, Buzau, Galati, Bacau, Vaslui, Iasi. Avertizare este valabila si in municipiul Bucuresti.

Duminica dimineata cel mai cald era pe litoral, la orele 7.00 inregistrandu-se 26 de grade Celsius la Constanta si Eforie. La Bucuresti erau 21 de grade, la fel in Timisoara si Iasi, la Brasov 15, iar la Bistrita 18.

Vremea va caniculara si duminica, temperaturile anuntate pentru Muntenia fiind de 35 - 39 de grade, cele pentru Dobrogea 31 - 39 de grade Celsius, maximele din Moldova ajungand tot la 39 de grade, aici existand conditii de ploaie.

In Oltenia temperaturile vor ajunge la 38 de grade Celsius duminica, existand si aici conditii de ploaie, la fel si in Banat, unde maximele nu vor depasi 37 de grade Celsius. In Transilvania exista conditii de averse, izolat, iar maximele vor ajunge pana la 37 de grade Celsius.

In Maramures maximele ajung la 35 de grade, existand conditii de ploaie, iar in Crisana temperaturile vor fi cuprinse intre 33 - 36 de grade Celsius, sanse de ploaie fiind si aici.

Luni, temperaturile se imblanzesc putin, in Bucuresti fiind prognozate 38 de grade. La nivelul tarii, temperaturile se vor situa intre 26 - 38 de grade Celsius.

Marti, procesul racirii devine vizibil, temperaturile urmand sa fie cuprinse intre 24 - 34 grade Celsius. In Capitala se vor inregistra 33 de grade Celsius.

Prognoza pana in 6 august

Procesul racirii va fi resimtit la nivelul intregii tari in urmatoarea perioada, pana in 6 august, conform Administratiei Nationale de Meteorologie. Astfel, in Banat, temperaturile vor scadea de la o zi la alta, apropiindu-se de mediile multianuale pe 1 august. In ultimele zile ale perioadei de prognoza regimul termic va fi usor mai ridicat, iar mediile maximelor diurne se vor situa in jurul a 32oC. In zilele de 31 iulie si 1 august probabilitatea de precipitatii va creste.

In Crisana, temperaturile vor marca o scadere treptata, vremea se va racori, iar valorile medii se vor incadra intre 27 si 30 grade C in intervalul 1 - 6 august. Probabilitatea pentru averse izolat insemnate cantiativ si descarcari electrice va fi mai mare in 30 iulie - 1 august.

In Transilvania, intre 30 iulie si 2 august regimul termic va scadea treptat, iar in ultima parte a perioadei de prognoza mediile se vor situa intre 28 si 30 de grade, fiind apropiate de nomele climatologice ale primei decade din luna august. In intervalul 30 iulie - 2 august va creste probabilitatea pentru averse si descarcari electrice, iar intre 3 - 6 august ploile, slabe cantitativ, se vor smnala pe arii restranse.

In Maramures regimul termic va scadea treptat, astfel incat in intervalul 1 - 6 august mediile temperaturilor maxime se vor situa intre 27 si 29 de grade. Probabilitatea pentru averse pe arii extinse, importante cantitativ si insotite de descarcari electrice va fi mai mare in intervalul 30 iulie - 2 august.

In Moldova, canicula e la ea acasa pana in 30 iulie, apoi regimul tremic va marca o scadere treptata, spre valori medii de 30oC pe 2 august, dupa care se va mentine relativ constant pana la sfarsitul inervalului de prognoza (6 august). In intervalul 31 iulie - 2 august creste probabilitatea pentru averse la nivel local, asociate si cu fenomene electrice.

In Dobrogea, in perioada 30 iulie - 2 august maximele diurne vor scadea treptat pana la 31 de grade Celsius. Ulterior temperatura aerului se va mentine constanta, cu valori apropiate de mediile multianuale ale inceputului lunii august. Dupa data de 31 iulie izolat vor fi posibile ploi slabe cantiativ si de scurta durata, dar in prima parte a intervalului de prognoza nu se vor semnala precipitatii.

In Muntenia, in intervalul 31 iulie - 2 august, regimul termic va marca o scadere, astfel incat intre 2 si 6 august valorile maxime medii vor fi de 32...34oC. In jurul datei de 1 august local vor fi averse si descarcari electrice, dar in restul perioadei de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi foarte redusa.

In Oltenia, pana pe 2 august, valorile termice vor marca o scadere, iar in intervalul 3 - 6 august mediile maximelor diurne vor fi de 31...32oC, apropiate de cele normale climatologic pentru aceasta perioada. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai mare intre 23 si 25 iulie si, din nou, in jurul datei de 1 august. In rest, doar izolat sunt posibil ploi slabe cantitativ, de scurta durata.

Si la munte vremea se va racori si, dupa 1 august, temperaturile se vor apropia de cele normale climatologic. Probabilitate pentru averse si descarcari electrice pe arii mai extinse va fi mai mare intre 30 iulie si 2 august.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4826 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor