Meteo: Inca un weekend de foc

Sambata, 15 August 2015, ora 11:45
1833 citiri
Meteo: Inca un weekend de foc
Foto: Ziare.com

In acest weekend vremea se mentine calduroasa, chiar caniculara in judete din nordul, vestul si sudul tarii, unde indicele de confort termic temperatura-umezeala (ITU) va atinge si local va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Temperaturile vor fi cuprinse intre 15 si 37 de grade C, iar vantul va sufla slab, pana la moderat.

Sambata, se afla sub cod portocaliu de canicula 5 judete din vestul tarii - Satu Mare, Bihor, Arad, Timis si Caras-Severin -, prelungindu-se astfel avertizarile Administratiei Nationale de Meteorologie din ultimele zile.

Aici sunt asteptate temperaturi maxime in jurul valorii de 37 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

De asemenea, sub cod galben de canicula sunt 14 judete din vestul, nord-vestul, sud-vestul si sudul tarii, inclusiv Bucurestiul. In aceste zone, vremea se va mentine caniculara, cu temperaturi maxime ce vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Foto: ANM

La Arad si Timisoara vor fi 37 de grade, la Satu Mare vor fi 36 de grade, la Cluj Napoca 33 de grade, la Craiova 35 de grade, la Brasov 32 de grade, la Giurgiu 36 de grade, la Constanta 29 de grade, la Galati 31 de grade, la Iasi 33 de grade, iar la Suceava 30 de grade Celsius.

Si in Capitala vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza, maxima prognozata pentru sambata fiind de 35 de grade Celsius.

In schimb, local, in zona de munte si izolat in regiunile estice, cerul se va innora si se vor semnala averse insotite de descarcari electrice.

Duminica, sub cod portocaliu se vor afla 5 judete din sudul tarii - Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Gorj -, in timp ce sub cod galben de canicula vor fi 21 de judete din vestul si sudul tarii, inclusiv Capitala.

Foto: ANM

Din fericire, meteorologii prognozeaza ca vremea se va mai racori de la inceputul saptamanii viitoare.

Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
#prognoza meteo, #canicula weekend , #meteo