Meteo: Minivacanta cu temperaturi mai mari decat in mod normal, dar si ceva furtuni

Sambata, 26 Mai 2018, ora 10:17
2972 citiri
Meteo: Minivacanta cu temperaturi mai mari decat in mod normal, dar si ceva furtuni
Foto: Arhiva Ziare.com

Weekendul cu minivacanta de Rusalii vine cu temperaturi peste normalul acestei perioade, dar si cu ceva furtuni.

La mare, vremea va fi in general buna, cu temperaturi cuprinse intre 23 - 25 de grade Celsius, pe durata intregii minivacante.

Sambata, mai ales dupa-amiaza, urmeaza sa ploua in toata tara, in special in zona de munte, unde vor fi averse, insotite de descarcari electrice si poate grindina de mici dimensiuni. Tot la munte se anunta si rafale mai puternice de vant.

Meteorologul de serviciu al ANM, Robert Manta, a precizat ca vor exista si momente de instabilitate atmosferica, mai mult in zonele de munte, in special dupa-amiaza si seara cand se vor semnala averse si descarcari electrice.

"De asemenea, in timpul averselor, vor fi si intensificari ale vantului de scurta durata. In restul tarii, dupa-amiaza si spre seara doar izolat si trecator o sa apara aceste manifestari de instabilitate atmosferica", a declarat specialistul pentru Agerpres.

Tot la munte, sambata, se vor semnala intensificari ale vantului si ploi sub forma de averse, insotite de descarcari electrice, iar izolat, fenomenele se vor semnala si in zonele de deal, potrivit meteorologului.

Totusi, in general, vremea va fi placuta.

Temperaturile maxime vor fi in general intre 25 si 30 de grade, mai ridicate in sudul tarii, in timp ce minimele nu vor cobori sub 14 grade Celsius.

In Bucuresti, sambata va ploua slab dupa-amiaza, insa vremea va fi calda. Temperaturile maxime vor fi in jur de 28-29 de grade, iar minimele vor atinge 17 grade Celsius.

Iata ce temperaturi se anunta in tara:

Brasov: 24 grade

Constanta: 22 grade

Suceava: 25 grade

Baia Mare: 27 grade

Cluj-Napoca: 27 grade

Pitesti: 26 grade

Sibiu: 26 grade

Iasi: 26 grade

Galati: 27 grade

Arad: 28 grade

Ploiesti: 28 grade

Timisoara: 29 grade

Craiova: 28 grade

Drobeta-Turnu Severin: 28 grade

Giurgiu: 28 grade

Duminica in prima zi de Rusalii, meteorologii spun ca instabilitatea se va intensifica mai ales in partea de vest a tarii, unde va ploua torential, ploile fiind insotite de frecvente descarcari electrice si grindina.

In partea de est, in Moldova, in Muntenia si in Dobrogea, vremea va fi frumoasa, cu cer varibail si doar izolat vor fi ploi de scurta durata. Valorile termice se vor situa intre 25 si 28 de grade, mai ridicate in vest si sud-vest.

Si duminica vremea va fi placuta in Bucuresti, cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab. Temperaturile maxime vor fi asemanatoare cu cele de sambata, in jur de 29-30 de grade. Sansele de ploi sunt minime.

Iata ce temperaturi se vor inregistra, duminica, si in alte mari orase:

Brasov: 24 grade

Constanta: 21 grade

Suceava: 23 grade

Baia Mare: 26 grade

Cluj-Napoca: 27 grade

Pitesti: 24 grade

Sibiu: 26 grade

Iasi: 24 grade

Galati: 27 grade

Arad: 27 grade

Ploiesti: 26 grade

Timisoara: 28 grade

Craiova: 26 grade

Drobeta-Turnu Severin: 26 grade

Giurgiu: 26 grade

Luni, in a doua zi de Rusalii, vremea va fi calda in toata tara, cerul va fi variabil si va mai ploua doar in sud-est si la munte, unde vor fi si conditii de grindina.

Maximele vor fi in jur de 29-30 de grade, iar temperaturile pe timpul noptii vor fi in jur de 14-16 grade Celsius.

In Bucuresti, vremea va fi frumoasa si calda, iar cerul va fi variabil, mai mult senin. Temperatura maxima va indica 28 grade Celsius, in timp ce minimele vor varia intre 13 si 15 grade.

Iata cum va fi vremea pana pe 3 iunie, dar si care e prognoza pentru aceasta vara care se anunta fierbinte.

A.G.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#meteo 26 mai, #vremea 26 mai, #meteo 27 mai, #vremea 27 mai , #meteo