Meteo: Ne asteapta o saptamana cu ploi si temperaturi in scadere

Duminica, 13 Octombrie 2013, ora 13:26
3078 citiri
Meteo: Ne asteapta o saptamana cu ploi si temperaturi in scadere
Foto: Arhiva

Temperaturile vor scadea usor saptamana viitoare in toate regiunile tarii, fiind sanse de precipitatii reduse, se arata in prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) pana pe 20 octombrie.

Banat

In aceasta regiune, temperaturile vor scadea usor de duminica, ajungand spre valori medii de 14 grade ziua si 5 grade noaptea, acestea ramanand constant pana la sfarsitul saptamanii viitoare. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare incepand de luni.

Crisana

Tot de duminica, vremea se raceste si in Crisana, valorile termice fiind insa normale pentru aceasta perioada a anului. Vor fi 14 grade ziua si 4-5 grade noaptea, pana spre ultimele zile ale intervalului de prognoza. De asemenea, probabilitatea de ploi va creste incepand de marti.

Transilvania

De duminica pana la sfarsitul saptamanii viitoare, regimul termic va marca o scadere usoara si constanta, cu valori medii diurne de 12 grade si temperaturi nocturne de 2 grade. Probabilitatea de precipitatii va creste incepand de luni, dar ploile vor fi slabe cantitativ si pe arii destul de restranse.

Maramures

Temperaturile vor scadea usor si treptat, spre 12 grade ziua si 4 grade noaptea, in medie, pana la sfarsitul saptamanii urmatoare, cand se vor semnala si ploi slabe cantitativ.

Moldova

Si aici si raceste vremea, ajungand in jurul a 12 grade la sfarsitul saptamanii urmatoare. Minimele nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, cu valori termice de pana la 4 grade. Se vor semnala ploi la nivel local incepand de marti, dar vor fi in general slabe cantitativ.

Dobrogea

Incepand de duminica va avea loc un proces de racire usoara si treptata, astfel incat saptamana viitoare se vor inregistra valori maxime in jurul a 14 grade si minime de 7-8 grade, normale pentru finalul lunii octombrie. Probabilitatea pentru ploi slabe va fi foarte redusa in urmatoarele zile.

Muntenia

Incepand de duminica si pana la sfarsitul saptamanii viitoare, vremea se va raci usor de la o zi la alta, iar in ultima zi se vor inregistra maxime de 14 grade si minime de 5 grade, apropiate de normele climatologice ale perioadei. Vor fi ploi slabe cantitativ si restranse ca arie in jurul datei de 16 octombrie.

Oltenia

Mediile termice, atat diurne cat si noctunre, vor marca o usoara scadere de la o zi la alta, urmand a se inregistra valori de 14 grade ziua si 4 grade noaptea. Probabilitatea de ploi slabe cantitativ este redusa pentru saptamana viitoare.

La munte

Incepand de duminica, atat ziua, cat si noaptea, mediile termice vor fi in scadere usoara de la o zi la alta, iar saptamana viitoare se vor inregistra, in medie, maxime de aproximativ 6 grade si minime de 0 grade. De asemenea, vor predomina ploile in zilele urmatoare, insa la altitudini de peste 1.700 de metri, spre sfarsitul saptamanii, pot fi si lapovite sau ninsori.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Județele care intră sub cod portocaliu de vijelii puternice. Rafalele de vânt vor ajunge la 90 de kilometri la oră
Județele care intră sub cod portocaliu de vijelii puternice. Rafalele de vânt vor ajunge la 90 de kilometri la oră
Vin vijelii puternice, cu rafale de vânt ce pot ajunge la 90 de kilometri la oră, au anunțat meteorologii, care au emis, miercuri, 17 aprilie, mai multe avertizări nowcasting cod portocaliu....
Ploi cu fulgere, vijelii și grindină în București. Temperaturi mai scăzute cu 15 grade față de zilele anterioare
Ploi cu fulgere, vijelii și grindină în București. Temperaturi mai scăzute cu 15 grade față de zilele anterioare
Temperaturile înregistrate la începutul săptămânii au urcat până la 32 de grade Celsius în București. Vremea însă se răcește în următoarele 48 de ore și apar ploi cu descărcări...
#vremea Romania octombrie, #meteo Romania octombrie, #prognoza meteo , #meteo