Meteo: Ne asteapta un weekend cu ploaie, dar temperaturi foarte placute

Sambata, 15 Iulie 2017, ora 07:52
4125 citiri
Meteo: Ne asteapta un weekend cu ploaie, dar temperaturi foarte placute
Foto: Arhiva Ziare.com

Cine nu a vazut ploaia in ultimele doua zile are toate sansele in weekend, cand se anunta precipitatii in toata tara. Sfarsitul de saptamana e departe de a fi unul canicular, temperaturile oprindu-se la maximum 32 de grade.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis vineri o avertizare de vreme rea valabila in acest weekend pentru toata tara. Meteorologii atentioneaza ca de sambata, 15 iulie, ora 14:00 pana luni, 17 iulie, ora 03:00, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice si, pe arii restranse, grindina si intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie.

In intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi local 20 l/mp si pe spatii restranse 35...40 l/mp, anunta ANM.

In a doua parte a zilei de sambata, 15 iulie, si in prima parte a noptii de sambata spre duminica astfel de fenomene vor fi frecvente in regiunile nordice, nord-estice si centrale, precum si in zonele de deal si de munte si se vor semnala local in restul teritoriului.

Duminica, 16 iulie, temporar va ploua, iar in cea mai mare parte a tarii vremea va fi racoroasa.

In ceea ce priveste temperaturile de sambata, acestea nu vor depasi 32 de grade Celsius in Oltenia, 30 in Muntenia si Banat, 29 in Dobrogea (singura regiune scutita de ploaie) si Crisana, 26 in Transilvania, 25 in Moldova si 24 in Maramures.

In Bucuresti va fi cer variabil si o maxima de 28 de grade.

Iata temperaturile maxime de sambata in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 28 grade Celsius

Arad: 28 grade Celsius

Botosani: 23 grade Celsius

Cluj-Napoca: 24 grade Celsius

Craiova: 29 grade Celsius

Constanta: 25 grade Celsius

Iasi: 23 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 27 grade Celsius

Sibiu: 24 grade Celsius

Sulina: 23 grade Celsius

Timisoara: 27 grade Celsius

Duminica, nicio regiune din tara nu va fi scutita de precipitatii, pe alocuri insotite si de descarcari electrice. Temperaturile vor fi si mai mici decat cele de sambata. Cel mai cald va fi in Banat, unde este anuntata o maxima de 28 de grade.

Urmeaza Crisana, cu 27 de grade, Dobrogea, cu 26 de grade, Muntenia, Moldova si Transilvania, unde temperaturile nu vor trece de 25 de grade, si Oltenia si Maramures, cu cel mult 24 de grade.

In Capitala, cerul va fi mai mult noros si va ploua slab. Maxima zilei: 22 de grade.

Iata temperaturile maxime de duminica in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 22 grade Celsius

Arad: 27 grade Celsius

Botosani: 24 grade Celsius

Cluj-Napoca: 23 grade Celsius

Craiova: 22 grade Celsius

Constanta: 25 grade Celsius

Iasi: 25 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 22 grade Celsius

Sibiu: 23 grade Celsius

Sulina: 24 grade Celsius

Timisoara: 27 grade Celsius

Luni, ploile pleaca doar din vestul tarii, ramanand prezente in restul regiunilor. Temperaturile cresc usor, cu cate doua-trei grade, dar nu se vor inregistra mai mult de 30 de grade Celsius. Aceasta este maxima anuntata pentru Muntenia si Banat, in restul regiunilor fiind putin mai racoare.

Vezi cum va fi vremea pana pe 23 iulie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#meteo sambata 15 iulie, #vremea duminica 16 iulie, #ploi furtuni weekend, #vreme iulie, #temperaturi iulie , #meteo