Meteo: Ne coacem la 39 de grade

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 09:47
3121 citiri
Meteo: Ne coacem la 39 de grade

Nici vineri nu scapam de arsita si caldura excesiva, cand mercurul din termometru va atinge 39 de grade in zona de sud-est.

Cum Romania este impartita de avertizarea meteo cod portocaliu, care vizeaza judetele din sud si din est, vestul ramane in continuare sub semnul unor ploi locale, cu tunete si fulgere.

In Bucuresti se anunta o noua zi caniculara cu nori putini pe cer, soare arzator si vant abia simtit, astfel ca temperatura maxima va urca la 37-38 de grade.

La munte, vremea va fi calduroasa in majoritatea masivelor montane: in Carpatii Occidentali si vestul Carpatilor Meridionali, instabilitatea termica specifica zilelor de vara se manifesta prin averse locale, descarcari electrice si vant mai sprinten la debutul acestor fenomene.

Vreme frumoasa si la mare, unde se vor inregistra intre 31 si 33 de grade, astfel ca temperatura asociata cu umiditatea mai ridicata din apropierea marii vor face ca pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic sa fie atins si chiar depasit.

In cursul zilei de sambata, disconfortul termic deosebit de accentuat va persista in cea mai mare parte a tarii, dar in special in regiunile extracarpatice si in Transilvania, unde indicele temperatura umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Fenomenele instabilitatii atmosferice din vest si de la munte se mai diminueaza fata de zilele trecute. Sunt asteptate maxime de cuptor de la 30 de grade in zona deluroasa din vest pana la 38 de grade tot in sud-estul tarii.

In Bucuresti se anunta cer senin, vant slab si 37-38 de grade maxima termica, adica o noua zi caniculara in care disconfortul termic va fi accentuat.

Nici duminica nu scapam de caldura. Muntenia, Moldova, Dobrogea, Oltenia si local in regiunile din interiorul arcului carpatic se vor afla sub cod de canicula. Temperatura mai creste usor, iar valorile maxime vor fi cuprinse intre 31 si 39 de grade.

In Bucuresti, atmosfera va fi una de cuptor: aerul tropical impreuna cu soarele arzator vor ridica mercurul din termometre pana la 39 de grade.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#meteo Romania, #starea vremii, #vreme caniculara, #canicula Romania, #vreme Romania, #vreme weekend , #meteo