Meteo: Ne mai incalzim un pic

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 10:39
2241 citiri
Meteo: Ne mai incalzim un pic
Foto: Arhiva

Dupa cateva zile in care frigul a fost mai taios decat in mod normal pentru aceasta perioada, mercurul din termometre pare "sa revina la sentimente mai bune", iar vestile bune urmeaza si pentru weekend.

In nord-vestul tarii va fi mai frig decat joi, dar in restul tarii, maxima va ajunge pana la cinci grade. Temporar, cerul va fi noros in estul si sud-estul tarii, insa doar pe arii restranse in special la inceputul zilei, in Dobrogea vor mai fi precipitatii mixte, slabe.

Vantul va avea unele intensificari doar pe crestele montane.

In Bucuresti, va fi o zi normala de iarna din punct de vedere termic. Dimineata vine cu minus 2...minus 1 grad in termometre, iar soarele de peste zi face ca temperatura maxima sa se situeze in jurul valorii de 5 grade.

Vremea se incalzeste si la munte asa ca temperaturile diurne se vor situa peste mediile climatologice specifice periodei, deci pozitive. Vor fi 2 grade la Sinaia si Predeal,7 grade la Paltinis, 6 grade la Stana de vale si 1 grad sus pe Ceahlau.

Stratul de zapada ramane consistent, asadar la Sinaia 18 cm, Predeal 8 cm, Poiana Brasov 10 cm, Paltinis 40 cm, Arieseni 29 cm, Straja 45 cm.

Sambata, valorile termice vor fi mai ridicate decat vineri. In zonele joase, in special din regiunile intracarpatice, se va semnala ceata, local chiar persistenta. Doar cu totul izolat vor fi posibile burnite sau fulguieli. Temperaturile maxime vor fi de la minus 4...minus 2 grade local in Transilvania pana la 7...8 grade in dealurile Munteniei si ale Olteniei.

In Capitala, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele obisnuite ale perioadei, cu temperaturi negative noaptea si dimineata si 6-7 grade la amiaza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#prognoza meteo decembrie 2013, #meteo 13 decembrie , #meteo