Meteo: Ninsoarea si viscolul matura vestul, nordul si centrul tarii

Joi, 16 Februarie 2012, ora 09:57
3190 citiri
Meteo: Ninsoarea si viscolul matura vestul, nordul si centrul tarii
Foto: Ziare.com

Locuitorii din vestul si nord-vestul tarii au scapat pana acum de prapadul alb, dar iarna nu i-a uitat. Pana joi la ora 18.00, 11 judete din aceasta parte a tarii se afla sub cod galben, din cauza unei mase de aer rece de origine scandinava care readuce peste Romania ninsoarea si gerul.

Astfel, joi, in nordul, vestul si centrul tarii va ninge, dar mult mai slab decat in cursul noptii. Stratul proaspat de zapada nu va depasi 15 cm decat in zonele montane inalte.

In Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si la munte, vantul va sufla cu putere si va viscoli ninsoarea, putand depasi viteze de 50-60 km/h la rafala.

Meteorologul de serviciu la ANM, Dinu Marasoiu, a declarat la TVR Info ca nu se anticipeaza o prelungire a codului galben dupa ora 18.00.

In restul tarii, va ninge numai la nivel izolat, seara sau noaptea, dar vor fi ninsori slabe. Temperaturile maxime sunt in usoara crestere, dar raman preponderent negative.

La Arad maxima nu va depasi 0 grade, la Timisoara -1 grad, la Satu Mare -1 grad, la Cluj Napoca -2 grade, la Craiova 1 grad, la Brasov -2 grade, la Giurgiu 1 grad, la Constanta 3 grade, la Galati 0 grade, la Iasi -5 grade, iar la Suceava -7 grade Celsius.

In Capitala, se va incalzi usor si nu va mai ninge, cel mult va fulgui spre seara. Maxima la amiaza nu va urca mai sus de 1 grad Celsius.

Din fericire pentru cei din zonele acoperite de tone de zapada, prognozele meteorologice arata ca in urmatoarele doua saptamani nu se va incalzi brusc, asa ca nu exista un risc major de producere de inundatii. Mai mult, se estimeaza ca in acest final de weekend temperaturile vor scadea, in special noaptea. Cu toate acestea, Ministerul Mediului a avertizat o parte din autoritatile locale sa fie pregatite sa intervina in cazul in care luna martie va veni cu maxime ridicate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
#prognoza meteo, #vremea februarie, #cod galben ninsoare , #meteo