Meteo: Ninsori in jumatate din tara, de miercuri se mai incalzeste putin

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 07:19
5751 citiri
Meteo: Ninsori in jumatate din tara, de miercuri se mai incalzeste putin
Foto: Arhiva Pixabay

Iarna ne bate serios la usa, aducand chiar si ninsori desi calendaristic nu a venit inca. Marti, jumatate din tara va avea parte de lapovita si ninsoare, iar restul de ploaie sau ceata.

De altfel, meteorologii au emis, luni, o informare meteorologica de vreme rea, valabila marti, toata ziua, si miercuri, pena la ora 18:00, in toata tara.

Astfel, la munte va ninge moderat cantitativ si local se va depune un strat consistent de zapada. Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze mai mari pe creste, unde vor fi rafale de peste 60...80 km/h, viscolind ninsoarea si spulberand zapada.

Meteorologii anunta ca in nord-vestul si centrul tarii vor predomina ninsorile, in general slabe cantitativ, cu precadere in cursul zilei de marti si in noaptea de marti spre miercuri.

La munte, in special la altitudini de peste 1.700 m, vantul va avea intensificari in prima parte a noptii de luni spre marti, cu rafale de peste 90...100 km/h.

Marti, sunt anuntate lapovita si ninsoare in jumatatea de nord a tarii, in Moldova, Transilvania, Crisana si Maramures. Va ploua in Banat si Muntenia, iar in Oltenia va fi ceata. Singura regiune care scapa de precipitatii e Dobrogea.

In ceea ce priveste temperaturile, cele mai mici vor fi in nord-vest si centrul tarii. Astfel, nu se vor depasi 4 grade in Maramures si 5 in Crisana si Transilvania.

Vor fi maximum 8 grade in Banat si 9 in Moldova si Dobrogea. O maxima de 10 grade e anuntata pentru Oltenia si una de 11 pentru Muntenia.

In Capitala, cerul va fi variabil si sunt anuntate cel mult 9 grade Celsius.

Iata temperaturile maxime de marti in cateva orase ale tarii:

Arad: 4 grade Celsius

Botosani: 6 grade Celsius

Brasov: 4 grade Celsius

Cluj-Napoca: 3 grade Celsius

Craiova: 8 grade Celsius

Constanta: 8 grade Celsius

Iasi: 6 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 8 grade Celsius

Sibiu: 4 grade Celsius

Sulina: 6 grade Celsius

Timisoara: 7 grade Celsius

Miercuri, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare doar in centrul tarii. Va ploua in Maramures, Moldova si Muntenia si va fi ceata in Oltenia. Restul regiunilor, respectiv Banat, Crisana si Dobrogea, vor avea parte de soare.

Cresc si temperaturile, anunta meteorologii. Va fi in continuare frig in Maramures, Transilvania si Moldova, regiuni unde maximele vor fi de 6 - 7 grade Celsius. Cel mult 9 grade vor fi in Dobrogea si 10 in Crisana.

Temperaturile pot urca pana la 12 grade Celsius in Banat si pana la 13 in Muntenia si Oltenia.

In Bucuresti, cerul va fi partial noros, iar maxima un pic mai modesta decat cea de marti: 8 grade Celsius.

Iata temperaturile maxime de miercuri in cateva orase ale tarii:

Arad: 11 grade Celsius

Botosani: 5 grade Celsius

Brasov: 6 grade Celsius

Cluj-Napoca: 4 grade Celsius

Craiova: 11 grade Celsius

Constanta: 8 grade Celsius

Iasi: 5 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 10 grade Celsius

Sibiu: 6 grade Celsius

Sulina: 6 grade Celsius

Timisoara: 11 grade Celsius

Joi, nu sunt anuntate precipitatii si nici schimbari in ceea ce priveste temperaturile.

Citeste cum va fi vremea pana la inceputul lui decembrie, dar si cum se anunta aceasta iarna.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#meteo marti 21 noiembrie, #meteo miercuri 22 noiembrie, #ninsori marti, #zapada noiembrie, #temperaturi sfarsit noiembrie , #meteo
Comentarii