Meteo: Nu scapam de canicula

Joi, 26 Iulie 2012, ora 09:40
3232 citiri
Meteo: Nu scapam de canicula
Foto: Arhiva

Nici joi nu scapam de canicula! Meteorologii au emis o atentionare cod galben de canicula, care vizeaza Muntenia, Dobrogea, sudul si estul Moldovei si cea mai mare parte a Olteniei.

In aceste zone, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, astfel ca indicele temperatura-umezeala va atinge si local va depasi pragul critic de 80.

Daca vrei sa ai parte de ploaie, mergi in vestul Romaniei, unde vor cadea averse cu tunete, fulgere, rafale de vant si, izolat, va cadea si grindina. Cantitatile de apa vor depasi pe suprafete mici 20 litri/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 si 27 de grade in Dealurile de Vest si 39 de grade in Baragan si Lunca Dunarii.

Si in Banat, Crisana si Maramures norii vor acoperi temporar cerul si local vor fi averse cu tunete, fulgere si vant intens. Mercurul termometrelor se va opri la 28 de grade la Timisoara, 29 de grade la Oradea si 32 de grade la Baia Mare.

Vremea caniculara se mentine si in Bucuresti, unde vantul moderat nu va impiedica mercurul din termometru sa urce la 37-38 de grade Celsius. La fel si in cea mai mare parte a Transilvaniei, unde maximele vor atinge 35-36 de grade.

In Oltenia vor fi temperaturi de 34-36 de grade si local va ploua, iar in Muntenia vom avea parte de soare arzator si de un disconfort termic accentuat in conditiile in care maximele vor fi de 38-39 de grade.

In Dobrogea se anunta arsita. Regimul termic difera: influenta marii face ca litoralul sa aiba maxime intre 31 si 34 de grade, in timp ce in partea continentala se vor inregistra 3-38 de grade.

In Moldova, soare cat e ziua de lunga si disconfort termic accentuat. Maximele vor fi caniculare: 38 de grade la Galati si Iasi, 37 de grade la Vaslui, 35 de grade la Piatra Neamt si 34 de grade la Suceava.

Daca la munte, in Carpatii Occidentali si vestul Carpatilor Meridionali, va ploua local, in restul masivelor va fi soare si doar in orele dupa-amiezei pe suprafete restranse vor fi averse cu tunete si fulgere.

La mare vantul nu va mai fi la fel de sprinten ca miercuri, iar valorile maxime se vor situa intre 31 si 34 de grade. Cantitatea de radiatie ultravioleta va inregistra valori ridicate: un indice UV de aproape 9, adica e nevoie de masuri suplimentare de protectie atat pentru piele, cat si pentru ochi.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
#meteo Romania, #vreme Romania, #canicula Romania, #starea vremii, #prognoza meteo , #meteo