Meteo: Nu uitati umbrelele acasa!

Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 09:31
1343 citiri
Meteo: Nu uitati umbrelele acasa!
Foto: Arhiva

Ne asteapta doua zile ploioase, dar cu temperaturi placute, in partea de sud a tarii fiind valabila o atentionare meteo de precipitatii si vant puternic, de miercuri dimineata pana joi dupa-amiaza.

Miercuri, avem parte de o zi cu vreme instabila, semnalandu-se innorari si averse insotite de descarcari electrice in regiunile sudice, la munte si pe arii restranse in restul tarii. Pe langa ploaie, isi face aparitia si vantul, care va sufla puternic.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 22 de grade in Oltenia si 29-30 de grade in estul si nord-vestul teritoriului, in timp ce valorile termice nocturne vor fi cuprinse intre 11 si 21 de grade.

Vremea in primele doua luni de toamna - ne face iarna o surpriza timpurie?

Vreme instabila si in Bucuresti, unde cerul va fi plin de nori si va ploua, mai ales dupa-amiaza si noaptea. Aversele vor fi insotite de tunete si fulgere, precum si de vant puternic. Cele mai ridicate temperaturi vor atinge 28-29 de grade, iar valorile nocturne vor fi de 18-19 grade.

La Brasov vor fi 25 de grade, la Constanta 27 de grade, la Galati 30 de grade, la Suceava 24 de grade, la Baia Mare 28 de grade, la Cluj-Napoca 26 de grade, la Craiova 25 de grade, la Iasi 30 de grade, iar la Timisoara 28 de grade.

Meteo: Inceput de toamna ca la carte - cat de mult se raceste in urmatoarele 2 saptamani

Joi, continua vremea de toamna, cerul fiind innorat si ploile acoperind arii extinse in zonele sudice si sud-vestice. Precipitatii slabe sunt posibile si in restul tarii, in special la munte.

La Bucuresti vor fi 30 de grade, la Brasov 27 de grade, la Constanta 28 de grade, la Galati 31 de grade, la Suceava 23 de grade, la Baia Mare 29 de grade, la Cluj-Napoca 28 de grade, la Craiova 27 de grade, la Iasi 29 de grade, iar la Timisoara 28 de grade.

Avertizare de ploi valabila pana joi

In plus, meteorologii au emis o atentionare de ploi si vant puternic, valabila de miercuri, ora 11.00, pana joi, ora 15.00. Astfel, in intervalul mentionat, va ploua mai ales in sud-vestul si sudul tarii, precum si la munte.

Atentionare meteo de vreme rea: ploi si vant puternic (Video)

In Oltenia, Muntii Banatului si local in Muntenia si zona Carpatilor Meridionali si de Curbura se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi 15...20 l/mp si izolat 35...40 l/mp.

In regiunile sudice si la munte, vantul va avea intensificari, cu viteze de 50...70 km/h, iar izolat, in zona montana inalta vor fi rafale de peste 70...80 km/h.

Unele intensificari ale vantului se vor semnala si in restul teritoriului, cu precadere in centrul tarii, dar cu viteze mai reduse si pentru intervale scurte de timp.

D.T.

Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#vremea miercuri, #vremea joi, #meteo miercuri, #meteo joi , #meteo