Meteo: Ploile nu se dau duse, dar temperaturile sunt ca de primavara

Joi, 26 Februarie 2015, ora 09:50
1862 citiri
Meteo: Ploile nu se dau duse, dar temperaturile sunt ca de primavara

Ultimele doua zile din saptamana lucratoare vin cu vreme excesiv de calda pentru luna februarie, dar si cu ploi in mai multe regiuni ale tarii.

Joi, vremea se mentine deosebit de calda pentru data din calendar, mai ales in regiunile sudice si sud-estice. Temperaturile maxime se vor incadra intre 5 si 17 grade, iar minimele vor fi cuprinse intre -2 si 6 grade. Totusi, va ploua slab in cele mai multe dintre zonele tarii, iar la munte se vor semnala precipitatii mixte.

In Bucuresti, vremea este in continua incalzire. Mercurul din termometre va urca joi pana la 13-15 grade, iar in timpul noptii va fi in jur de un grad. Sunt asteptate ploi in prima parte a zilei, iar noaptea vor fi conditii de ceata.

La Baia-Mare, in timpul zilei, vor fi 9 grade, la Brasov 9 grade, la Cluj-Napoca 9 grade, la Constanta 14 grade, la Craiova 11 grade, la Galati 12 grade, la Iasi 7 grade, la Suceava 5 grade, iar la Timisoara 9 grade.

Vineri, temperaturile vor fi si mai ridicate in vest, centru si nord, cu maxime situate intre 8 si 18 grade si minime care se vor incadra intre 0 si 6 grade. In prima parte a zilei va ploua pe arii restranse in regiunile nord-vestice, iar in a doua jumatate a intervalului vor cadea ploi in sud si sud-vest.

Meteorologii au emis, miercuri dimineata, o informare de vreme rea pentru toata tara, valabila de miercuri, ora 20.00, pana joi la ora 12.00.

Informare meteo de vreme rea: ploi si vant puternic. Ninsori la munte (Video)

In intervalul mentionat va ploua in majoritatea regiunilor, cantitati mai importante de apa semnalandu-se in Oltenia, Banat si Muntenia.

De asemenea, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a anuntat ca de miercuri noapte intra in vigoare un cod galben de inundatii, valabil pana vineri dupa-amiaza, pentru sudul si vestul tarii.

Cod galben de inundatii in sudul si vestul tarii

Astfel, codul intra in vigoare in noaptea de miercuri spre joi, de la orele 03.00, si ramane valabil pana vineri, 27 februarie, la orele 16.00.

D.T.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#meteo joi, #meteo vineri, #vremea joi, #vremea vineri , #meteo