Ziare.com

Meteo: Prea frig pentru mare, si mai frig la munte - vremea pe 2 saptamani

Luni, 16 Iunie 2014, ora 17:13

   

Meteo: Prea frig pentru mare, si mai frig la munte - vremea pe 2 saptamani
Vom avea parte de o vreme racoroasa in urmatoarele doua saptamani, cu temperaturi sub valorile normale in mai multe regiuni, potrivit prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 16-29 iunie.

Banat

Vremea va fi mai racoroasa decat in mod normal pana pe 20 iunie, cu o medie de 23 de grade, urmand ca temperaturile sa creasca in zilele urmatoare, pana la medii de 26-28 de grade.

In cele doua saptamani de prognoza, minimele vor oscila intre 13 si 15 grade. Va ploua in cantitati moderate pana pe 20 iunie, iar in perioada 24-29 iunie se vor semnala ploi mai slabe.

Crisana

Saptamana aceasta va fi caracterizata de o medie a temperaturilor diurne de 24 de grade, in timp ce saptamana viitoare se vor inregistra, in medie, 25-27 de grade. In ceea ce priveste valorile minime, acestea se vor situa intre 11 si 14 grade. Va ploua in cantitati moderate in intervalul 17-20 iunie, precum si in perioada 23-29 iunie.

Transilvania

Pana pe 21 iunie, temperaturile maxime vor fi de 20-22 de grade, apoi vremea se mai incalzeste putin, ajungand pana la sfarsitul intervalului de prognoza la 23-26 de grade.

Valorile termice minime se vor incadra intre 10 si 12 grade pe parcursul celor doua saptamani. Ploile stau departe intre 21 si 23 iunie, insa precipitatiile in cantitati moderate isi fac aparitia pana la sfarsitul saptamanii viitoare.

Maramures

Temperaturile se vor incadra in limitele normale pentru aceasta perioada, cu maxime de 23-25 de grade si minime situate intre 10 si 13 grade. Pe tot parcursul intervalului va ploua temporar, insa precipitatiile vor fi in general slabe.

Moldova

Temperaturile se vor situa sub media climatologica pana pe 20 iunie, cu maxime de 21-22 de grade, insa acestea cresc pana la sfarsitul intervalului de prognoza pana la 24-26 de grade.

Valorile nocturne nu vor avea variatii semnificative, incadrandu-se intre 12 si 14 grade. Ploi mai abundente se vor semnala in perioada 16-20 iunie, cand este posibil sa se acumuleze, local, cantitati mai insemnate de apa.

Dobrogea

Valorile maxime vor fi de 22-14 grade pana pe 21 iunie, insa apoi se mai incalzeste, temperaturile ajungand pana la 26 de grade. De asemenea, minimele nu vor prezenta oscilatii semnificative, acestea fiind situate intre 15 si 17 grade.

Saptamana aceasta va ploua in cantitati moderate, iar sansele de precipitatii se mentin ridicate pana la sfarsitul intervalului de prognoza, in special in jurul datei de 24 iunie.

Muntenia

Vremea va fi mai rece decat ar fi normal in aceasta perioada, temperaturile maxime osciland de la o zi la alta, pana pe 20 iunie, intre 21 si 24 de grade. Din 21 iunie se incalzeste semnificativ, maximele ajungand pana la 26-28 de grade.

Minimele se vor mentine la 13-15 grade pe tot parcursul celor doua saptamani. Va ploua pana pe 21 iunie, iar cantitatile de apa acumulate pot fi insemnate. Dupa aceasta data, sansele de precipitatii vor fi destul de scazute.

Oltenia

Valorile termice se vor incadra sub normalul perioadei pana pe 21 iunie, cu maxime ce vor oscila de la o zi la alta de la 20 la 24 de grade. Apoi se incalzeste, maximele ajungand la 25-28 de grade.

Referitor la valorile termice nocturne, acestea vor oscila intre 13 si 15 grade. Va ploua moderat cantitativ pana pe 20 iunie, iar apoi probabilitatea de precipitatii va fi redusa.

La munte

Va fi destul de frig in zonele montane, maximele situandu-se intre 13 si 15 grade, iar minimele osciland in jurul valorii de 6 grade, in prima saptamana. Vremea se mai incalzeste putin de sapatamana viitoare, cand maximele vor ajunge la 16-18 grade, iar valorile nocturne la 8-9 grade.

Sansele de precipitatii se mentin ridicate pe tot parcursul intervalului de prognoza, fiind posibile cantitati mai insemnate de apa in perioada 16-20 iunie.

D.T.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4826 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor