Meteo: Primavara cu ninsoare si viscol

Marti, 26 Martie 2013, ora 10:43
3101 citiri
Meteo: Primavara cu ninsoare si viscol
Foto: vremeainromania.com

Ninsorile au revenit in aproape toata tara, la sfarsitul lunii martie si, odata cu ele, si viscolul si temperaturile scazute. In unele zone ale tarii minimele sunt geroase, iar cerul este acoperit in toate regiunile.

Pentru ziua de marti, care a debutat cu cod portocaliu si galben de ninsoare pentru jumatatea sudica a tarii, sunt asteptate precipitatii sub forma de ninsoare in mare parte a teritoriului, in timp ce precipitatii mixte vor fi numai in vestul tarii si in partea sudica a Dobrogei.

In schimb, in zonele vizate de avertizarile meteorologice de ninsoare si viscol va ninge pe arii extinse iar vantul va sufla cu viteze de peste 70 de kilometri pe ora, viscolind si troienind zapada. Vor fi conditii de polei, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5 si 7 grade Celsius, in timp ce minimele vor fi intre -7 si 2 grade.

Cel mai frig va fi in nord-estul tarii, in Bucovina, unde maximele nu vor depasi -5 grade Celsius, in timp ce pe malul marii, la Constanta, se vor inregistra 7 grade. Vor fi 5 grade la Timisoara si 4 grade la Arad, iar la Satu Mare si Targu Jiu termometrele vor arata 2 grade. La Cluj-Napoca, Sibiu si Giurgiu va fi cel mult un grad Celsius, in timp ce pragul de inghet nu va fi depasit la Craiova sau Ploiesti. La Galati va fi minus un grad, la Brasov vor fi -2 grade, la Bacau si la Iasi -3 grade, iar la Suceava vor fi -5 grade Celsius.

In Bucuresti, cerul va fi acoperit tot timpul zilei si va ninge in prima parte a zilei, vantul sufland cu viteze de pana la 70 de kilometri pe ora. Temperatura maxima nu va depasi pragul de zero grade Celsius, iar pe timpul noptii si dimineata se vor inregistra -5 grade Celsius.

Miercuri, aspectul termic nu se va schimba semnificativ, ba chiar va fi si mai frig in unele zone. Cerul va ramane in continuare acoperit, insa precipitatiile se vor rari considerabil. Temperaturile maxime nu vor depasi 5 grade in nicio zona a tarii. De-abia de joi, vremea va incepe sa se incalzeasca si va iesi soarele in mai multe orase ale Romaniei.

La ora 10.00, temperaturile erau cuprinse intre -5 grade Celsius, in mai multe orase din centrul si nord-estul tarii, si 7 grade la Mangalia. In Bucuresti, termometrele aratau -1 grad Celsius, iar stratul de zapada masura aproximativ 10 centimetri.

Cod portocaliu de ninsoare, in noua judete si in Bucuresti (Video)

Iarna a revenit in forta - scoli inchise, trafic ingreunat

Noua judete si municipiul Bucuresti se afla sub avertizare de cod portocaliu. Alte 14 judete din Romania sunt sub cod galben. Vremea rea a inchis scolile. Astfel, elevii din sase judete si Bucuresti nu vor face ore marti.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#meteo ninsoare, #meteo Bucuresti, #meteo Romania, #vremea Bucuresti , #meteo