Meteo Primavara vine cu surprize: Zile calduroase, dar si ploi - vremea pana pe 8 martie

Luni, 24 Februarie 2014, ora 19:01
6332 citiri
Meteo Primavara vine cu surprize: Zile calduroase, dar si ploi - vremea pana pe 8 martie
Foto: Arhiva

Primavara vine cu vreme calda in multe regiuni ale tarii, dar sunt sanse si de cativa stropi de ploaie in unele zone, se arata in prognoza Administratie Nationale de Meteorologie (ANM) realizata pentru perioada 24 februarie - 9 martie.

Banat

Vremea va fi mai calda decat in mod normal pana la sfarsitul lunii februarie, dar si la inceputul primei luni de primavara. In primele zile ale intervalului, temperaturile maxime vor ajunge pana la 12 grade, iar cele minime se vor situa intre 1 si 4 grade.

Intre 27 februarie si 5 martie, valorile tremice vor ajunge pana la 15 grade, iar apoi vor scadea pana pe 9 martie, insa numai cu 2-3 grade. Probabilitatea de ploi apare in a doua saptamana de prognoza, fiind asteptate precipitatii ceva mai insemnate intre 4 si 6 martie.

Crisana

Vreme calduroasa si in aceasta regiune, unde maximele vor atinge 12 grade pana pe 28 februarie, iar pana pe 2 martie vor ajunge chiar pana la 15 grade. Temperaturile scad apoi, apropiindu-se de normalul perioadei. Sunt sanse de ploi in intervalul 4-8 martie.

Transilvania

Pana pe 26 februarie, temperaturile vor fi obisnuite pentru sfarsitul iernii, cu maxime de 5-8 grade si minime intre -3 si -2 grade. Vremea se incalzeste apoi pana pe 5 martie, cand valorile termice vor atinge 12 grade, insa de pe 6 martie se raceste din nou. Sansele de precipitatii vor fi mai mari saptamana viitoare, mai ales in jurul datei de 5 martie.

Maramures

Vremea este frumoasa si aici, temperaturile fiind mai mari decat in mod normal. Maramuresenii vor avea parte de maxime de 12 grade si minime de 1-3 grade pana pe 7 martie, cand valorile termice vor incepe sa scada.

Astfel, pana pe 9 martie, temperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada, intregistrandu-se temperaturi minime usor negative. Sunt posibile ploi incepand de saptamana viitoare.

Moldova

Ultima saptamana de iarna debuteaza cu temperaturi obisnuite, de cel mult 5 grade ziua si valori usor negative noaptea. Apoi se incalzeste, valorile termice ajungand pana la 10 grade. Luni si marti sunt sanse de precipitatii mixte, dar neinsemnate cantitativ, in timp ce probabilitatea de ploi slabe va creste incepand cu saptamana viitoare.

Dobrogea

In primele zile ale saptamanii, temperaturile maxime nu vor trece de 7 grade, insa apoi se incalzeste. Asadar, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, maximele se vor incadra intre 7 si 11 garde, iar minimele se vor situa intre 2 si 5 grade. Pana miercuri va ploua slab, dar numai local, iar sansele de precipitatii cresc in intervalul 5-8 martie.

Muntenia

Vremea va fi si aici mai calda decat in mod normal in urmatoarele doua saptamani, cu valori maxime de 9-12 grade si minime de 1-4 grade. Exceptie fac zilele de luni, marti si miercuri din prima saptamana, cand temperaturile maxime nu vor depasi 7 grade, iar cele minime vor ajunge pana la -1 grad. Sunt sanse de ploi slabe, local, in primele doua zile ale intervalului, in timp ce probabilitatea de precipitatii va mai creste dupa 4 martie.

Oltenia

Pana pe 26 februarie, maximele termice vor atinge 7 grade, iar minimele vor fi usor negative, insa temperaturile cresc apoi pana la sfarsitul intervalului, cand maximele vor ajunge la 12 grade in timpul zilei si la 4 grade in timpul noptii. S-ar putea semnala ploi dupa 3 martie.

La munte

In zonele montane va fi ceva mai frig decat in restul tarii, insa temperaturile sunt normale pentru aceasta perioada. La inceput, maximele nu vor trece de 3 grade, iar minimele vor cobori chiar pana la -6 grade. Dupa cateva zile se va incalzi, maximele ajungand pana la 5 grade. Sanse de precipitatii mixte, dar slabe, sunt luni si dupa 3 martie.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#vremea 1 martie, #vremea 8 martie, #vremea martie, #vremea februarie, #meteo martie , #meteo