Meteo: Se face frig si vin ninsorile. ANM a emis cod galben si portocaliu de ploi si viscol

Luni, 27 Noiembrie 2017, ora 07:22
11371 citiri
Meteo: Se face frig si vin ninsorile. ANM a emis cod galben si portocaliu de ploi si viscol
Foto: Arhiva Pixabay

De luni, in toate regiunile tarii temperaturile vor scadea si in majoritatea isi vor face aparitia lapovita si ninsoarea. Vor scapa deocamdata estul si sudul, unde sunt insa anuntate ploi.

De altfel, Administratia Nationala Meteorologica a emis, duminica, mai multe avertizari de ploi insemnate cantitativ, intensificari ale vantului si chiar ninsori, valabile pana marti.

Un cod galben de ploi si intensificari ale vantului este valabil pana marti, la ora 16:00. ANM anunta ca in Muntenia, estul Olteniei si sudul Moldovei va ploua pe arii extinse, iar cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 40-50 l/mp.

Local in judetele Vrancea, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi si Ilfov vantul se va intensifica, temporar cu viteze de 55-65 km/h.

Cantitati de apa de 15-20 l/mp si izolat 30 l/mp vor fi si in Dobrogea si vestul Olteniei. Indeosebi in dimineata zilei de marti, precipitatii mixte se vor semnala local in Oltenia si pe arii restranse in Muntenia.

Un cod galben de ninsori insemnate cantitativ si intensificari ale vantului la munte este valabil pana marti la ora 18:00, in Carpatii Meridionali si Orientali, sudul si estul Transilvaniei si vestul Moldovei.

In Carpatii Meridionali si Orientali, va ninge insemnat cantitativ, iar vantul va prezenta intensificari temporare mai ales in zona inalta, cu viteze la rafala de 55-70 km/h.

Indeosebi in noaptea de luni spre marti si in prima parte a zilei de marti, precipitatii predominant sub forma de ninsoare se vor semnala si in sudul si estul Transilvaniei si vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zapada.

Un cod portocaliu de ninsori abundente, strat consistent de zapada, intensificari ale vantului va fi valabil tot pana marti, ora 16:00, in zona de munte a judetelor Brasov, Covasna, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita si Arges.

In intervalul mentionat, in zona de munte a judetelor Brasov, Covasna, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita si Arges va ninge abundent, se va depune strat de zapada consistent, iar vantul va avea intensificari temporare cu rafale de 55-70 km/h spulberand zapada si determinand scaderea vizibilitatii, anunta ANM.

Luni, cel mai cald va fi in Dobrogea, unde se pot atinge 13 grade Celsius, si in Muntenia, unde temperaturile pot urca pana la 10 grade. Cel mult 9 grade se pot inregistra in Moldova si maximum 8 in Oltenia.

In Transilvania si Banat nu vor fi mai mult de 6 grade Celsius, iar in Crisana 5. Cel mai frig va fi in Maramures, unde cu greu se vor atinge 4 grade.

In Capitala, se anunta cer mai mult noros, ploaie slaba si o maxima de 8 grade.

Iata temperaturile maxime de luni in cateva orase ale tarii:

Arad: 5 grade Celsius

Botosani: 4 grade Celsius

Brasov: 5 grade Celsius

Cluj-Napoca: 4 grade Celsius

Craiova: 6 grade Celsius

Constanta: 13 grade Celsius

Iasi: 7 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 8 grade Celsius

Sibiu: 5 grade Celsius

Sulina: 12 grade Celsius

Timisoara: 5 grade Celsius

Marti vor fi precipitatii mixte in toata tara, mai putin in Banat, Crisana si Dobrogea. In estul tarii va continua sa ploua, maxima fiind de 10 grade.

Dupa racirea de luni, temperaturile continua sa scada. Astfel, cel mai frig va fi in Maramures, Crisana si Transilvania, regiuni pentru care ANM anunta maxime de 4 grade Celsius. Cel mult 5 grade se vor inregistra in Banat, 6 in Moldova si 7 in Oltenia si Muntenia.

In Bucuresti, cerul va fi mai mult noros, va ploua slab si se vor inregistra cel mult 7 grade.

Iata temperaturile maxime de marti in cateva orase ale tarii:

Arad: 4 grade Celsius

Botosani: 2 grade Celsius

Brasov: 2 grade Celsius

Cluj-Napoca: 2 grade Celsius

Craiova: 4 grade Celsius

Constanta: 10 grade Celsius

Iasi: 3 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 4 grade Celsius

Sibiu: 3 grade Celsius

Sulina: 10 grade Celsius

Timisoara: 5 grade Celsius

Miercuri precipitatiile dispar, dar nu este exclusa ceata in Moldova. Temperaturile vor creste usor, dar nu mai amintesc de inceputul lunii.

Citeste si cum se anunta aceasta iarna.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#meteo luni, #ninsori luni 27 noiembrie, #vreme sfarsit noiembrie, #cod ninsoare luni marti , #meteo
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Daaa'..., parazăpezile?