Meteo: Se raceste si se incalzeste

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 11:17
1654 citiri
Meteo: Se raceste si se incalzeste
Foto: Arhiva

Nu e un paradox si nici o greseala. In jumatatea tarii care cuprinde zonele de nord, nord-vest, centru si vest, vineri vremea se va raci semnificativ, va ploua puternic si va cadea grindina. In rest, va fi extrem de cald incepand chiar de dimineata, mai cald decat joi, iar cerul va fi oglinda pana seara. De maine insa...

De maine vremea se raceste in toata tara, iar ploile si vijeliile ajung chiar si pe litoral.

Pana atunci, acestea vor matura nordul, vestul si centrul tarii. Aici si in zonele montane se vor semnala averse, descarcari electrice, vant puternic si pe alocuri caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi izolat 60 l/mp, mai ales in Transilvania, nordul Moldovei si zona montana.

In restul tarii insa maximele chiar cresc cu 1-2 grade fata de ziua precedenta, iar canicula ne va face sa ne topim pe picioare.

Temperaturile maxime se vor incadra de la 24 de grade in Maramures, pana la 36 de grade in Lunca Dunarii, dar si in celalalt colt al tarii, la Drobeta Turnu Severin.

Vor fi 29 de grade la Arad, la Timisoara 31 de grade, la Satu Mare 27 de grade, la Cluj Napoca 29 de grade, la Craiova si Targu Jiu 34 de grade, la Brasov 30 de grade, la Giurgiu 36 de grade, la Constanta 28 de grade, la Galati 34 de grade, la Iasi 34 de grade, iar la Suceava 29 de grade Celsius.

In Capitala, ziua va fi fierbinte de la un capat la celalalt, cu o maxima la amiaza de 35 de grade Celsius. Indicele de temperatura-umezeala va atinge si poate chiar va depasi pragul critic de 80 de unitati.

La mare ziua va fi minunata de plaja, cu o temperatura a apei marii de cel putin 24 grade Celsius. Abia spre seara se va innora, la fel ca si in restul Romaniei scutite astazi de vreme urata.

Astfel, in weekend vremea se va raci accentuat si va deveni instabila in toata tara, aversele de ploaie urmand sa fie insotite de descarcari electrice si vijelii.

Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
#prognoza meteo, #vremea iunie , #meteo