Meteo: Se raceste vremea, cad chiar si ninsori

Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 09:45
4142 citiri
Meteo: Se raceste vremea, cad chiar si ninsori
Foto: Arhiva Ziare.com

Vrema se raceste in urmatoarele doua zile, insa temperaturile tot raman mai ridicate decat in mod normal in ultima luna de iarna. Vor cadea si cateva ploi, iar vantul va sufla cu putere in unele zone.

Miercuri, in jumatatea de sud-est a tarii, vremea va fi mohorata, iar temperaturile mai scazute fata de zilele anterioare, insa tot vor ramane mai ridicate decat in mod normal la mijlocul lui februarie. In aceste zone va ploua slab sau va burnita, izolat, iar pe arii restranse va fi ceata.

In restul tarii vremea se mentine frumoasa si calduroasa pentru data din calendar. Vantul va sufla cu putere la munte si, local, in restul teritoriului. Valorile termice maxime vor fi cuprinse intre 5-6 grade in nordul Moldovei si 18-19 grade in Banat si sud-vestul Transilvaniei, in time ce minimele se vor situa intre -1 si 8 grade.

In Capitala se mai raceste putin, insa temperaturile raman tot ridicate pentru aceasta perioada a anului. Mercurul din termometre va indica la amiaza 12-13 grade, iar noaptea se vor inregistra 3-4 grade. Cerul va fi acoperit de nori si vor fi conditii de burnita si ceata, mai ales noaptea.

Vor fi maxime de 9 grade la Bacau, 10 grade la Brasov, 11 grade la Craiova si Iasi, 12 grade la Oradea, Timisoara si Cluj si 13 grade la Constanta.

De asemenea, meteorologii au emis averizari cod galben de ceata pentru mai multe judete ale tarii, valabile miercuri dimineata. Astfel, va fi ceata pana la ora 10:00 in judetele Cluj, Satu Mare si Maramures si pana la ora 11:00 in judetele Mures, Covasna, Sibiu si Alba.

Joi, temperaturile continua sa scada usor in toate regiunile, insa tot vremea va fi mai calda decat de obicei. Temperaturile maxime se vor situa intre 2-3 grade in nordul Moldovei si 15-16 grade in Campia si Dealurile de Vest, iar minimele se vor incadra intre -2 si 8 grade.

Va fi innorat in toate zonele tarii si vor cadea ploi pe arii extinse in jumatatea vestica, unde se vor cumula cantitati de apa de peste 15 l/mp. Noaptea, in zonele inalte de la munte vor cadea si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea unele intensificari mai ales in sud-vest, unde rafalele vor depasi 60 km/h.

D.T.

Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#meteo miercuri, #meteo joi, #vremea miercuri, #vremea joi , #meteo