Meteo: Se schimba vremea. Sunt asteptate ploi torentiale, vijelii si chiar caderi de grindina

Duminica, 03 Septembrie 2017, ora 10:38
4860 citiri
Meteo: Se schimba vremea. Sunt asteptate ploi torentiale, vijelii si chiar caderi de grindina
Foto: Arhiva Pixabay

Vremea se schimba brusc duminica, fiind asteptate ploi insemnate cantitativ in sudul, centrul si nordul tarii, precum si in zonele de deal si de munte. In unele regiuni poate cadea inclusiv grindina.

De altfel, de duminica, de la ora 15.00, pana luni, la ora 03.00, va fi in vigoare un cod galben de ploi abundente si instabilitate atmosferica accentuata.

In intervalul mentionat, in Oltenia, Transilvania, local in Muntenia si nordul Moldovei, precum si in zona de munte vor fi averse torentiale, vijelii si caderi de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii extinse 25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Foto: ANM

De altfel, era in vigoare de sambata si o informare meteorologica de instabilitate atmosferica si cantitati de apa insemnate, valabila pana luni, la ora 09.00, pentru sudul, centrul si nordul tarii, precum si in zonele de deal si de munte.

Conform acesteia, vor fi descarcari electrice frecvente, averse, izolat grindina si intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie.

Duminica, doar Dobrogea va fi ocolita de ploi. In ceea ce priveste temperaturile, acestea sunt modeste in vestul tarii. In Banat nu se vor depasi 24 de grade Celsius, in Crisana nu vor fi mai mult de 23 de grade, iar in Maramures maxima zilei este de 25 de grade Celsius.

In Transilvania vor fi cel mult 28 de grade Celsius, iar in Dobrogea 30 de grade.

Pentru Oltenia ANM a anuntat o maxima de 31 de grade, pentru Moldova una de 33 de grade, iar pentru Muntenia una de 34 de grade.

In Capitala va fi cald (maximum 34 de grade Celsius), insa cerul va fi temporar noros, vor cadea averse si vor fi descarcari electrice.

Iata temperaturile maxime de duminica in cateva orase ale tarii:

Arad: 22 grade Celsius

Botosani: 31 grade Celsius

Cluj-Napoca: 25 grade Celsius

Craiova: 26 grade Celsius

Constanta: 26 grade Celsius

Iasi: 32 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 27 grade Celsius

Sibiu: 26 grade Celsius

Sulina: 24 grade Celsius

Timisoara: 23 grade Celsius

Luni, doar Oltenia va fi ocolita de ploi. Temperaturile sunt in scadere in toata tara, astfel ca nicaieri nu se vor mai inregistra temperaturi de 30 de grade. In Maramures, maxima va fi de doar 18 grade, in Transilvania de 20, in Crisana de 21, iar in Banat de 22 de grade.

Maximum 25 de grade vor fi in Oltenia, cel mult 26 in Moldova. Cel mai cald va fi in Muntenia si Dobrogea, regiuni unde temperaturile vor urca pana la 28 de grade Celsius.

In Bucuresti, cerul va fi partial noros, iar maxima zilei de 26 de grade Celsius.

Vezi si cum va fi vremea saptamana viitoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#meteo duminica, #cod galben duminica, #vijelii ploi torentiale duminica, #ploi septembrie ANM, #vremea luni 4 septembrie , #meteo