Meteo: Soare cu dinti, ger de crapa pietrele

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 09:19
5444 citiri
Meteo: Soare cu dinti, ger de crapa pietrele
Foto: Vlad Dumitrescu

Meteorologii anunta o zi geroasa, cu ninsori slabe in nordul, nord-estul si in centrul tarii. Pe crestele muntilor si in sudul tarii vantul sufla cu putere, iar maximele zilei depasesc pragul de inghet doar pe litoral.

Ceata si chiciura fac, de asemenea, parte din tabloul meteo al zilei si, desi soarele mai apre timid printre nori, termomettrele nu vor indica mai mult de minus 9 grade in depresiuni.

Frig se anunta si in Capitala. Chiar daca nu mai ninge si apare si soarele, meteorologii prognozeaza cel mult minus trei grade Celsius.

In sud, ziua debuteaza cu valori de minus zece grade. Vantul continua sa fie agitat, astfel ca maximele zilei vor fi cuprinse intre minus 5 si 0 grade Celsius. In Dobrogea va fi soare cu dinti, astfel ca temperaturile abia trec de pragul de inghet, la un grad cu plus, in Constanta.

In Moldova, mai ninge slab dimineata pe arii restranse si apoi apare soarele. Se vor inregistra minus 3 grade la Suceava, minus 1 grad la Iasi si Bacau si minus 2 la Focsani.

Vineri, in regiunile vestice temperaturile mai cresc putin, in timp ce in restul tarii vorbim de-a dreptul despre ger, mai ales in primele ore ale zilei. Maximele anuntate de meteorologi vor fi cuprinse intre minus 9 grade in depresiuni si cel mult un grad cu plus pe litoral.

In Bucuresti va fi si mai frig. Ziua debuteaza cu minus 15 grade si, la amiaza, mercurul nu urca mai mult de minus sapte grade Celsius.

Sambata, vremea se mai incalzeste, indeosebi in vestul tarii. Totusi, norii se aduna tot mai multi si spre seara incep precipitatiile, atat lapovite sau ninsori, cat si ploi, care peste noapte se extind in toata jumatatea de vest a tarii, favorizand producerea de polei.

Termometrele mai castiga cateva grade si in Bucuresti. Vantul nu trece de moderat, soarele apare si el printre nori si maximele ajung la minus 3 grade, valoare de altfel normala pentru aceasta perioada a lunii decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#meteo vremea joi Bucuresti, #prognoza meteo 13 decembrie, #meteo vremea Bucuresti , #meteo