Meteo: Soare si vreme buna la inceput de saptamana

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 09:09
2299 citiri
Meteo: Soare si vreme buna la inceput de saptamana
Foto: Arhiva Ziare.com

Saptamana debuteaza cu vreme frumoasa si temperaturi mai ridicate decat cele obisnuite pentru inceput de octombrie.

Soarele troneaza pe cer in majoritatea regiunilor si ridica, luni, maximele in termometre pana la 20 de grade pe litoral si 25 de grade in sudul Moldovei si sud-estul Munteniei.

De altfel, meteorologii au emis un cod galben de ceata, valabil pana la ora 10:00. Vizate sunt judetul Covasna, inclusiv drumurile nationale si europene, local judetul Harghita, inclusiv drumurile nationale si europene, local judetul Alba inclusiv drumurile nationale si europene. Se vor semnala: ceata care determina scaderea vizibilitatii, local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Vor cadea ploi slabe, pe spatii restranse, in zonele de vest si sud-vest, precum si la munte. Precipitatiile se muta spre seara si in celelalte regiuni. Vor fi conditii de ceata in zonele joase de relief, iar vantul va sufla slab pana la moderat.

Si in Capitala e mai cald decat ar fi normal pentru aceasta data din calendar. Meteorologii anunta vreme frumoasa, cu soare, vant linistit si maxime de pana la 23 de grade Celsius. Pe seara, norii strang randurile si s-ar putea inregistra cativa stropi de ploaie pe cerul Bucurestiului.

Se anunta 25 de grade la Iasi. Pe litoral se pastreaza 20-21 de grade Celsius, iar la Brasov vor fi 22 de grade. 23 de grade Celsius se vor inregistra la Baia Mare, Craiova, Galati, Suceava si Timisoara.

Marti, temperaturile vor fi in continuare usor mai ridicate decat mediile climatologice in prima decada a lunii octombrie in cea mai mare parte a tarii. Maximele se vor incadra asadar intre 17 grade in estul Transilvaniei si 24 grade, izolat in centrul si sudul Moldovei. Norii acopera temporar cerul in mare parte a tarii, dar ploi se vor inregistra doar pe arii restranse in est si in sud-est, precum si la munte si izolat in rest. Vantul va sufla slab pana la moderat.

In Bucuresti, vantul abia isi face simtita prezenta. Amiaza aduce maxime de pana la 23 de grade, insa spre seara locuitorii Capitalei vor avea nevoie de umbrele, pentru ca in peisajul meteo isi fac aparitia si cativa stropi razleti de ploaie.

D.R.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#meteo vremea luni, #vremea meteo prognoza 5 octombrie, #meteo vremea 5 octombrie , #meteo