Meteo - Temperaturile scad drastic in toata tara si incep ninsorile

Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 09:10
3625 citiri
Meteo - Temperaturile scad drastic in toata tara si incep ninsorile
Foto: Buna Ziua Iasi

Meteorologii au emis cod galben de ninsori, frig si vant puternic pentru o treime din tara, incepand de luni dimineata la munte si de luni seara in restul zonelor. Temperaturile vor fi mici si in timpul zilei.

In zona montana, avertizarea de cod galben de ninsori si vant incepe mai devreme decat in restul zonelor vizate, de la ora 4.00. Temperaturile vor fi mici. Se vor inregistra maxime de 2 grade la Ceahlau Toaca, 7 grade la Predeal, 7 grade la Paltinis si 6 grade la Stana de Vale.

In a doua parte a zilei, va intra in vigoare avertizarea si pentru Maramures, nordul Crisanei, nordul Moldovei si, local, in Transilvania. In aceste zone, se vor inregistra cantitati de apa de 15-20 l/mp si, izolat, 30 l/mp.

De luni pana joi, vremea se va raci accentuat in toata tara. Temperaturile vor scadea cu 5 grade sub media climatolgica. Se asteapta minime de -10 grade in estul Transilvaniei. Pe parcursul zilei de luni ploaia se va transforma in ninsoare in regiunile vestice, nordice si centrale.

Marti si miercuri va mai ninge in sud-vest si, local, in sudul tarii.

Cod galben de ninsori si viscol: Iarna isi intra in drepturi in 16 judete

In Bucuresti, vremea se va raci luni, dar nu se vor inregistra ploi in cursul zilei. Mai mult, cerul va fi variabil, existand sanse sa se faca simtit si soarele. In cursul diminetii se vor inregistra in jur de 9 grade, pentru ca la amiaza, mercurul termometrelor sa ajunga la 12-13 grade.

In tara, vremea se va raci accentuat in cursul zilei de luni. Temperaturile scad cu 7-8 grade fata de duminica. Astfel, se vor inregistra maxime de 5 grade la Oradea, 6 grade la Cluj Napoca si Timisoara, 7 grade la Sibiu si Brasov si 4 grade la Miercurea Ciuc. Cerul va fi mai mult noros si va ninge in zonele din apropierea muntilor.

In sud, cerul se mai elibereaza de nori si va ploua izolat. In nord-vestul Olteniei se vor inregistra maxime de 7-8 grade, in timp ce, in Muntenia, temperaturile nu vor depasi 12-13 grade. In Dobrogea, temperaturile scad mai putin, cu 3-4 grade fata de duminica. Astfel, la Constanta si Tulcea se vor inregistra maxime de 14 grade.

In Moldova, racirea incepe cu zona de nord, unde ploile se vor transforma in ninsoare, iar vantul va sufla cu 70km/h. Termometrele vor arata pana la 12 grade, in sud, la Galati si Focsani si 6 grade, in nord, la Suceava.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#meteo vreme luni 25 noiembrie, #vreme prognoza iarna cod galben, #ninsori iarna prognoza meteo noiembrie , #meteo