Meteo: Ultima zi cu soare, de duminica trecem la haine groase si umbrele

Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 09:41
3084 citiri
Meteo: Ultima zi cu soare, de duminica trecem la haine groase si umbrele
Foto: location3.com

Vremea continua sa fie frumoasa si mai calda decat ar trebui sa fie pentru aceasta perioada, sambata, insa de duminica temperaturile vor scadea accentuat si se vor inregistra ploi in mare parte din tara, iar la munte vor fi conditii de lapovita si ninsoare.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 si 25 de grade Celsius, in timp ce minimele vor cobori sub zero grade in depresiuni si vor ajunge la 17 grade pe litoral.

Soarele va straluci mai mult in partile de sud, est si sud-est ale Romaniei, in timp ce in restul tarii vor fi inregistrate innorari temporare, iar in vest va ploua, mai ales seara si noaptea. La munte se raceste, sambata seara, vantul prinde putere si meteorologii nu exclud lapovita.

Se vor inregistra maxime de 23 de grade la Constanta si Galati, 20 de grade vor fi la Craiova, Iasi si Targiu Jiu, in timp ce la Giurgiu vor fi 25 de grade. In Brasov, termometrele vor indica 21 de grade, 22 de grade vor fi la Ploiesti si Sibiu, 18 grade la Cluj-Napoca, in timp ce mercurul nu va urca mai sus de 17 grade in Arad, Timisoara sau Suceava.

In Bucuresti, vremea va fi mai calda decat cea obisnuita pentru aceasta perioada, soarele va straluci in mare parte a zilei, in timp ce temperaturile vor fi cuprinse intre 7 grade Celsius, dimineata, si 23 de grade Celsius, la orele amiezii.

Duminica, insa, vremea va intra intr-un proces accentuat de racire, care va continua pana marti, urmand a se inregistra maxime de 5, cel mult 10 grade Celsius in Moldova si in vestul tarii, in ziua de luni. In plus, vremea rece va fi asociata si cu ploi, lapovita si ninsoare, in pasul Tihuta si pasul Gutai putandu-se inregistra chiar si blocaje rutiere, in noptile de duminica si luni.

Temperaturile nu vor mai depasi 22 de grade, duminica, in timp ce in Capitala se vor inregistra cel mult 16 grade Celsisu.

De miercuri, insa, vremea se va incalzi usor, iar maximele vor ajunge la peste 15 grade Celsius.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ploi cu fulgere, vijelii și grindină în București. Temperaturi mai scăzute cu 15 grade față de zilele anterioare
Ploi cu fulgere, vijelii și grindină în București. Temperaturi mai scăzute cu 15 grade față de zilele anterioare
Temperaturile înregistrate la începutul săptămânii au urcat până la 32 de grade Celsius în București. Vremea însă se răcește în următoarele 48 de ore și apar ploi cu descărcări...
Județele care intră sub cod portocaliu de vijelii puternice. Rafalele de vânt vor ajunge la 90 de kilometri la oră
Județele care intră sub cod portocaliu de vijelii puternice. Rafalele de vânt vor ajunge la 90 de kilometri la oră
Vin vijelii puternice, cu rafale de vânt ce pot ajunge la 90 de kilometri la oră, au anunțat meteorologii, care au emis, miercuri, 17 aprilie, mai multe avertizări nowcasting cod portocaliu....
#prognoza meteo, #meteo weekend, #meteo sfarsit octombrie, #scadere temperaturi, #meteo Bucuresti, #vreme Romania , #meteo