Meteo: Ultima zi frumoasa, inainte de tunete si ploi - cum va fi vremea de Paste

Vineri, 13 Aprilie 2012, ora 10:02
4783 citiri
Meteo: Ultima zi frumoasa, inainte de tunete si ploi - cum va fi vremea de Paste
Foto: Flickr

Temperaturile cresc usor in Vinerea Mare, insa vremea este instabila. Daca prima parte a zilei este insorita, norii si ploile insotite de descarcari electrice contureaza tabloul meteorologic spre dupa-amiaza.

Soarele isi face aparitia in prima parte a zilei in majoritatea regiunilor. In nord si la munte, insa, norii sunt stapani si izolat cad ploi slabe, de scurta durata. Spre seara, norii strang randurile si aduc averse cu tunete, fulgere si rafale de vant.

In Bucuresti, meteorologii anunta vreme frumoasa pentru vineri. Nu sunt conditii de ploaie in timpul zilei, iar soarele urca mercurul in termometre pana la 22-23 de grade, valori mai mari decat cele normale pentru luna aprilie.

Spre seara, insa, primavara ne demonstreaza din nou ca este anotimpul capriciilor. Cerul se va innora si ploile, accesorizate de tunete si fulgere revin in peisajul meteo.

In sudul tarii, Vinerea Mare aduce vreme frumoasa. Va fi cald in toata regiunea: se vor inregistra 20 de grade la Craiova si la Pitesti, 22 de grade la Drobeta Turnu Severin, Ramnicu Valcea si Buzau, iar mercurul urca pana la 24 de grade in Lunca Dunarii, la Giurgiu si la Calarasi.

Soare si vant linistit se anunta si pentru Dobrogea. La pranz, se vor inregistra 17 grade la Constanta si 21 de grade la Tulcea.

In Moldova sunt sanse de ploaie doar in nordul regiunii, iar in rest norii vor fi inofensivi. Vor fi 17 grade la Suceava, 19 grade la Botosani si la Piatra Neamt, 20-21 de grade la Iasi, Vaslui si la Bacau si 22-23 de grade la Galati si la Focsani.

Totodata, in regiunile din vestul lantului carpatic urmeaza inca o zi frumoasa si calda. Vinerea debuteaza cu mult soare, cativa nori la amiaza, dar spre seara acestia se inmultesc indeosebi in Banat, nordul Transilvaniei si al Crisanei, dar si in Maramures. Meteorologii anunta 14 grade la Miercurea Ciuc, 16 la Cluj Napoca, 17-18 grade la Brasov, Sibiu, si Satu Mare, 18 la Oradea si 20 la Arad si la Timisoara.

Vestile pentru sambata nu sunt insa bune. Valorile termice raman ridicate, insa umbrela este un accesoriu obligatoriu in majoritatea regiunilor. Mai mult, vantul sufla cu putere in mare parte din tara, insa cu viteze si mai mari la munte.

Vremea se strica si in Bucuresti. Vor fi averse trecatoare si descarcari electrice, iar vantul devine mai agitat. Maxima atinge totusi 19 grade la amiaza, desi soarele abia se va zari.

Regimul termic nu se schimba foarte mult duminica. Cerul va fi plin de nori grosi care aduc averse temporar, insotite de descarcari electrice. Si in Bucuresti. se mentine vreme urata in prima zi de Paste. Trecator mai cad ploi insotite de tunete, fulgere, dar termometrele vor indica pana la 19 grade.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#meteo vremea 13 aprilie, #prognoza meteo Paste Bucuresti, #vremea meteo weekend , #meteo