Meteo: Ultimele zile calde - cand isi intra toamna in drepturi

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 09:13
5689 citiri
Meteo: Ultimele zile calde - cand isi intra toamna in drepturi

Saptamana debuteaza cu vreme frumoasa si, dupa o dimineata cu ceata, soarele ne va rasfata cat e ziua de lunga. Cativa nori se vor aduna doar pe litoral, dar sansele de ploaie sunt minime.

Maximele anuntate de meteorologi pentru luni vor fi cuprinse intre 17 si 23 de grade, iar minimele zilei se vor situa intre 3 si 13 grade, mai coborate in depresiuni.

In Bucuresti, vremea va frumoasa si temperaturile ceva mai ridicate decat cele normale pentru ultimele zile de octombrie. Vantul va sufla moderat si termometrele vor arata, la amiaza, pana la 22 de grade.

Toamna blanda va fi si la munte. Norii nu vor face niciun fel de problema, iar la pranz se vor aduna 17 grade la Predeal, 16 grade la Paltinis, 18 grade la Stana de Vale si 11 grade la Ceahlau Toaca.

In interiorul arcului carpatic, doar racoarea diminetii aminteste ca ne aflam la final de octombrie. In timpul zilei, soarele generos va urca mercurul in termometre pana la 22 de grade la Timisoara, 20 de grade la Oradea, 21 de grade in Baia Mare si 19 grade la Miercurea Ciuc.

In sud apar cativa nori, insa inofensivi. Mercurul urca pana la 21-22 de grade, valori cu 5-6 grade peste normele climatologice pentru aceasta data din calendar.

In Dobrogea va fi ceva mai racoare luni. Se vor inregistra 19 grade la Constanta si 20-21 de grade la Tulcea.

In Moldova, insa, vremea se mai incalzeste. Ceata matinala se va risipi repede, iar termometrele vor aduna 21 de grade la Galati si la Focsani, 20 de grade in Bacau si Iasi si 19 grade la Suceava.

Si ziua de marti se anunta frumoasa si calda. Exceptie face Moldova, unde norii vor aduce cateva ploi. In Bucuresti, regimul termic nu sufera modificari: soarele este prezent cat e ziua de lunga si ridica mercurul in termometre pana la 21 de grade.

De miercuri, insa, temperaturile scad cu 4-5 grade in toata tara. Se vor inregistra maxime care pornesc de la 10 grade in nordul Moldovei si ajung pana la cel mult 20 de grade in Oltenia.

Se raceste si in Capitala. Ceata matinala persista mai mult si, in timpul zilei, norii contureaza tabloul meteo. Nu se vor inregistra ploi, dar termometrele nu vor indica mai mult de 17 grade.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#vremea meteo 22 octombrie, #meteo vremea luni Bucuresti, #prognoza meteo 22 octombrie , #meteo