Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Meteo: Una calda, una rece. Cum va fi vremea pana pe 14 februarie

Luni, 01 Februarie 2016, ora 14:16
9041 citiri
Meteo: Una calda, una rece. Cum va fi vremea pana pe 14 februarie
Foto: Pexeles

Luna februarie debuteaza cu soare generos si vreme mai calda decat ar fi normal pentru aceasta data din calendar.

Tabloul termic se mentine pana pe 14 februarie, cu exceptia unor scurte intervale cand se vor semnala precipitatii atat sub forma de ploaie, cat si de ninsoare, mai ales in zona montana, se arata in prognoza pe doua saptamani a Administratiei Nationale de Meteorologie.

In Banat, februarie debuteaza cu o vreme mult mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data si vor fi temperaturi maxime, in medie, de pana la 16 grade. Pe 4 februarie, valorile termice vor scadea accentuat si vor ajunge la medii apropiate de cele normale: 5 - 6 grade Celsius.

Ulterior, vremea se va incalzi din nou, astfel incat, la sfarsitul primei saptamani de prognoza, se vor inregistra valori medii diurne de 12 - 14 grade.

In Crisana, in primele zile ale intervalului de prognoza, vremea va fi cu mult mai calda decat in mod normal la inceput de februarie, cu maxime in crestere, de la 6 - 7 grade, in prima zi, spre 12 - 14 grade, pe 2 si 3 februarie.

Pe 4 februarie, temperaturile vor scadea accentuat si se vor apropia de mediile perioadei, dupa care vremea se va incalzi din nou, astfel incat pe 7 si 8 februarie vor fi maxime de 11 - 13 grade.

In zilele de 1 si 3 februarie vor fi ploi slabe, iar pe 4 februarie precipitatiile se vor semnala local si vor fi mixte.

In Transilvania, luna februarie aduce o vreme mult mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, mai ales in zilele de 2 si 3 februarie, cand vor fi 11 - 12 grade. In perioada 4 - 5 februarie, valorile termice vor scadea accentuat si vor ajunge la medii apropiate de normele perioadei, de aproximativ 4 grade Celsius.

Apoi, vremea se va incalzi din nou, astfel incat, la finalul primei saptamani de prognoza, se vor inregistra medii ale temperaturilor diurne de aproximativ 10 grade. Pe parcursul urmatoarei saptamani, desi vor marca o scadere usoara si treptata, maximele termice vor fi in continuare mai ridicate decat media.

In zilele de 1 si 3 februarie vor fi precipitatii slabe, predominant ploi, iar pe 4 februarie acestea vor fi moderate cantitativ si mai ales sub forma de ninsoare. Incepand cu data de 9 februarie va creste, din nou, probabilitatea ca temporar sa ploua slab.

In Maramures, inceputul lunii februarie aduce maxime de 10 grade. De pe 4 februarie, va avea loc o scadere a regimului termic, in medie cu aproximativ 6 grade, iar intre 6 si 10 februarie, vremea va redeveni mult mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada.

Astfel, mediile temperaturilor maxime vor fi de 10 grade, iar minimele termice se vor situa in jurul valorii de zero grade. Ulterior, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, nu vor mai fi variatii semnificative ale temperaturilor nocturne, in timp ce valorile diurne se vor situa, in general, in jurul unei medii regionale de 7 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in prima zi a lunii februarie, precum si in jurul datelor de 3 si 4 februarie, dar si in cea de-a doua saptamana de prognoza, incepand cu data de 8 februarie.

In Moldova, in primele zile ale intervalului de prognoza vor fi pana la 13 grade. Ulterior, temperaturile vor scadea, spre o valoare medie diurna de aproximativ 8 grade, dar intre 6 si 10 februarie se prognozeaza un nou interval cu vreme mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada.

Astfel, in medie, temperaturile maxime se vor situa in jurul a 9 grade, iar cele minime vor fi de aproximativ zero grade, iar pana la sfarsitul intervalului de prognoza nu vor mai avea loc variatii semnificative ale temperaturii.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in prima zi a lunii februarie, precum si in jurul datelor de 3 si 4 februarie, dar si in cea de-a doua saptamana de prognoza, incepand cu 8 februarie.

Vremea se va incalzi accentuat in primele zile ale intervalului de prognoza si in Dobrogea, astfel incat media temperaturilor maxime va creste spre 15 grade pe 3 februarie, in timp ce minimele se vor situa in jurul a 6 grade. Intre 4 si 7 februarie, se va inregistra o scadere a valorilor termice, de aproximativ 8 grade la valorile diurne si 6 la cele nocturne, dar apoi regimul termic va marca o noua crestere.

Dupa 8 februarie, temperatura aerului nu va mai avea variatii importante, urmand a se mentine in jurul unei medii regionale de 10 grade, ziua, si de 4 grade.

E posibil sa ploua azi, si apoi pe 4 si 5 februarie, precum si in intervalul 11 - 13 februarie.

In Muntenia, in primele trei zile ale intervalului de prognoza, vremea se va incalzi accentuat, iar media valorilor termice diurne va atinge 17 grade, in timp ce media temperaturilor nocturne se va situa in jurul valorii de 4 grade.

In intervalul 4 - 5 februarie se va consemna o scadere semnificativa a temperaturii aerului, de 7 - 9 grade, dar incepand din data de 6 februarie vremea se va incalzi din nou.

Cea de-a doua saptamana de prognoza nu va aduce modificari importante in ceea ce priveste regimul termic, astfel incat se vor inregistra, in medie, maxime de 10 - 11 grade si minime de aprox. 2 grade.

De asemenea, se vor semnala precipitatii, cu o probabilitate mai mare, pe 4 si 5 februarie si, din nou, dupa data de 8 februarie, dar acestea vor fi pe arii mai extinse si mai insemnate cantitativ in intervalul 11 - 13 februarie.

Cald va fi si in Oltenia: pe 2 si 3 februarie, media valorilor termice diurne va atinge 16 - 17 grade, iar a celor nocturne va fi de 5 grade.

Pe data de 4 februarie se va consemna o scadere de aproximativ 8 grade a temperaturilor, pentru ca apoi, pana la sfarsitul primei saptamani de prognoza, sa se remarce o tendinta de crestere usoara.

Dupa 8 februarie, temperatura aerului nu va mai avea variatii importante, urmand a se mentine in jurul unei valori medii regionale de 9 grade a temperaturilor maxime si de 2 grade a celor minime.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi in crestere pe 4 - 5 februarie si, din nou, in intervalul 9 - 14 februarie.

La munte, inceputul lunii februarie debuteaza cu valori normale pentru aceasta data din calendar: 1-2 grade. In zilele de 2 si 3, vremea va deveni calda, cu medii ale temperaturilor maxime de pana la 6 - 8 grade.

In perioada 4 - 5 februarie valorile termice vor marca o scadere si vor ajunge la medii diurne de -2 grade Celsius.

Vremea se va incalzi usor, dupa acea data, astfel incat, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse, in medie, intre doua si 4 grade.

In prima zi a intervalului, va ninge pe arii relativ extinse, iar in cursul zilei de 3 februarie vor fi mai ales ploi, la nivel local. Ulterior, in jurul datei de 4 februarie, va creste probabilitatea pentru precipitatii, mai ales ninsori, moderate cantitativ. Totodata, dupa data de 8 februarie, temporar, se vor semnala din nou precipitatii slabe, predominant sub forma de lapovita si ninsoare.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#meteo vremea prognoza, #meteo vremea doua saptamani , #meteo