Meteo: Una calda, una rece pentru acest weekend

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 08:27
3290 citiri
Meteo: Una calda, una rece pentru acest weekend
Foto: Pexels/Unsplash

Avem parte iar de arsita in cea mai mare parte a tarii. Pentru inceputul de weekend se anunta dogoare, dar la finalul saptamanii ploile contureaza iar tabloul meteo.

Vineri, aerul se incinge si mai tare, asa ca reapare disconfortul termic. In Lunca Dunarii, mercurul in termometre trece de pragul de canicula de 35 de grade Celsius.

Ploua doar la munte, mai ales in a doua parte a zilei, cand si vantul devine ceva mai nervos. In sudul tarii doar izolat vor cadea cativa stropi de ploaie peste noapte.

In Bucuresti va fi din nou foarte cald, cu maxime de 33, chiar 34 de grade la amiaza. Mai apare cate un nor, dar nu sunt sanse de ploaie.

La mare, se anunta vreme frumoasa. Maxima ajunge pana la 32 de grade, iar apa marii va avea pana la 27 de grade.

Vor mai fi 33-34 de grade la Satu Mare, Timisoara si Arad, 31 la Baia Mare si Cluj-Napoca si 30 la Alba Iulia.

In Moldova, mercurul din termometre nu trece de 30 de grade. Ceva mai racoare e la Suceava, cu 28 de grade.

Sambata, canicula pune stapanire pe Campia de Vest si Lunca Dunarii. Pe seara, apar si ploile: local in sud-vestul tarii, sporadic si in rest.

In Bucuresti, vremea se va mentine calduroasa, iar disconfortul termic accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitati. Spre seara, norii aducatori de ploaie strang randurile. Peste noapte, ploile vin insotite si de tunete si fulgere.

Duminica, vremea va deveni instabila. Se strica vremea in toata tara si va ploua temporar. Aversele vor fi accesorizate de rabufniri de vant, grindina si se pot aduna cantitati importante de apa. Temperaturile scad mai ales in centru si vest si vom avea de la 24 la 33 de grade.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#meteo vremea 1 iulie, #meteo vremea Bucuresti , #meteo