Meteo: Weekend cu vreme capricioasa - ploaie, vant, chiar si ninsoare

Sambata, 18 Martie 2017, ora 09:00
5027 citiri
Meteo: Weekend cu vreme capricioasa - ploaie, vant, chiar si ninsoare
Foto: Arhiva Pixabay

Weekendul care vine se dovedeste si mai capricios decat zilele abia trecute. Nu doar ca va ploua, dar chiar va ninge pe alocuri, iar vantul va sufla cu putere.

De altfel, este in vigoare o informare meteo de vreme rea, emisa vineri. Aceasta este valabila de sambata dimineata, ora 4:00, pana duminica la ora 23:00.

In acest interval de timp, in vestul, centrul si nordul tarii va ploua pe arii extinse. Se vor cumula cantitati de apa de 15...20 l/mp si izolat peste 30 l/mp, anunta Administratia Nationala de Meteorologie.

Sambata dimineata, in Maramures si in Transilvania, trecator vor fi si precipitatii mixte. In zona montana vor fi precipitatii insemnate cantitativ, predominant sub forma de ninsoare, mai ales la altitudini de peste 1.500 m.

Vantul va avea intensificari, cu rafale de peste 50...70 km/h, iar pe creste peste 80...90 km/h, viscolind sau spulberand zapada.

Intensificari temporare ale vantului vor fi si in celelalte zone, in special pe parcursul zilei de duminica, cu viteze mai mari in sudul tarii, inclusiv in zona Bucurestiului.

Sambata, va ploua in mai toata tara, exceptie facand sud-vestul si estul tarii. Zona Dobrogei este si singura care va avea parte de soare.

Totusi, temperaturile vor fi mari, mai ales in sudul tarii, unde sunt anuntate maxime de 18 grade Celsius. Cel mai frig va fi in Transilvania, unde maximele nu vor sari de 10 grade Celsius, si nordul tarii, unde in cel mai bun caz vor fi 9 grade.

Iata maximele de sambata din cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 14 grade Celsius

Arad: 13 grade Celsius

Botosani: 10 grade Celsius

Cluj-Napoca: 9 grade Celsius

Craiova: 17 grade Celsius

Constanta: 11 grade Celsius

Iasi: 10 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 16 grade Celsius

Sibiu: 11 grade Celsius

Sulina: 8 grade Celsius

Duminica va ploua in toata tara, dar in sud-vest si vest va fi vizibil pe cer soarele. Temperaturile vor fi mai coborate cu circa doua grade in sudul tarii, astfel ca maximele se opresc la 16 grade Celsius. In rest, sunt comparabile cu cele de sambata.

In estul tarii, duminica vor fi si descarcari electrice.

Iata maximele de duminica din cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 14 grade Celsius

Arad: 12 grade Celsius

Botosani: 11 grade Celsius

Cluj-Napoca: 8 grade Celsius

Craiova: 14 grade Celsius

Constanta: 13 grade Celsius

Iasi: 10 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 15 grade Celsius

Sibiu: 10 grade Celsius

Sulina: 10 grade Celsius

Luni, ploile se grupeaza in nord-estul tarii si Dobrogea. Se incalzeste din nou in sudul si vestul tarii. Pentru Capitala se anunta 17 grade Celsius, dar va fi chiar mai cald de atat la Craiova sau Ramnicu Valcea, unde vor fi 18 grade.

Vezi cum va fi vremea si saptamana viitoare.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#meteo 18 martie, #meteo 19 martie, #vremea martie ploi, #informare meteo ninsoare weekend, #ploi weekend , #meteo