Meteo: Vara capricioasa, cu ploi si grindina

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 09:56
3569 citiri
Meteo: Vara capricioasa, cu ploi si grindina

Vremea schimba foaia miercuri. Dupa cateva zile in care temperaturile au urcat pana aproape de pragul de canicula, se intorc ploile, accesorizate cu tunete, fulgere si vijelii.

Maximele zilei se vor situa intre 24 de grade in vest, nord-vest si centru si 31 de grade in Lunca Dunarii.

De altfel, de miercuri dimineata, este in vigoare o atentionare de vreme rea, valabila pentru vestul, nordul si centrul tarii.

Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15 l/mp si izolat 20-30 l/mp, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

In Bucuresti, se arata si soarele, dar norii aducatori de ploaie strang randurile in a doua parte a zilei. Temperatura este in usoara scadere, cu maxime de cel mult 28-29 de grade.

La munte va fi vreme calda, dar instabila. Amiaza vine cu 21 de grade la Stana de vale, 20 la Predeal, 19 la Paltinis, 18 la Sinaia, 16 la Semenic si 17 pe Ceahlau. In a doua jumatate a zilei, in peisajul meteo vor aparea ploile si grindina.

In vestul tarii ploua inca de dimineata si pe alocuri se va inregistra si grindina. Temperaturile se mentin insa peste pragul de 28 de grade in toata regiunea.

In Moldova, vremea este instabila, cu ploi temporare si vijelii. Maximele zilei ajung la 28 de grade, exceptie facand nordul regiunii, unde mercurul nu trece de 26 de grade.

Joi, instabilitatea termica se reduce. Nu mai ploua decat la munte si izolat in vestul tarii. Maximele se vor incadra intre 23 de grade in nordul tarii si 31 de grade in regiunile sudice.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#meteo vremea Bucuresti, #vremea Bucuresti 8 iulie, #meteo vremea 8 iulie, #prognoza meteo Bucuresti miercuri , #meteo